NASA: Evrende tuhaf canlılar da var

M

Misafir

Forum Okuru
NASA: Evrende tuhaf canlılar da var
NASA: Evrende tuhaf canlılar da var

Bugüne dek dikkatini 'sulu gezegenlere' veren uzmanlar, artık başka kimyasallarla yaşayabilen, DNA'sı bile olmayan canlıların peşinde. NASA bu komuta ışık yakıyor

Bir grup Amerikalı bilim adamını bir araya getiren bir komite, evrende temel yapıtaşı su olmayan ve yeryüzündeki bilinen canlı organizmaların dışında da tuhaf canlılar olabileceğini savundu.

Komitenin Ulusal Araştırma Konseyi'ne gönderdiği raporda, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) dünya dışı canlı varlık arayışında şimdiye kadar dikkatini su barındırdığı tahmin edilen gezegenlere yoğunlaştırdığı hatırlatılarak, metan ve amonyak gibi öteki kimyasal maddelerin de hayatı destekleyebileceğine vurgu yapıldı.

Bilim adamları, insanlara tuhaf gelecek böyle canlıların DNA'ya sahip olmayabileceğini de belirttiler. Yeryüzündeki canlılar DNA'larında fosfor kullanıyor, ancak arsenikle de benzer türde yapı oluşturulması mümkün. Satürn gezegeninin uydularından Titan'da böylesi bir canlıya rastlanması yüksek ihtimal. Okyanus tabanları da bu türden canlılara ev sahipliği yapabilir. Bilim adamları, "Komitenin araştırmaları canlı organizmaların dünyadaki hallerinden başka bir formda da ortaya çıkabilir" diyor.
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst