Ne zaman doğum olur?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Ne zaman doğum olur?
25 haftalık gebelik kaç aylıktır 27 haftalık bebek kaç aylıktır haftalıkken doğum olur 25 gebelik aylık oluyor 27 aylık olur
Gebelik oluştuktan sonraki aşama bebeğin ne zaman dünyaya geleceğidir.Bebeğin doğum tarihi ve doğum zamanı neye göre hesaplanıyor ne zaman doğum yapacaksınız işte cevabı arkadaşlarım
gebelik-belirtileri4-1154.jpg


Gebelik iki adet ortasında oluşur. Siklüs dönemi (periyot) 28 gün olanlar için döllenme ortalama 14. gündür. İrenbe Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezi uzmanları döllenen yumurtanın 5-6 günlük fallop tüp yolculuğu sonrası rahim içine yuvalandığını; beklenen adet gecikince gebelik olduğunun çeşitli testler ya da ultrason yardımıyla anlaşıldığını belirtiyor. Tabii bir de hesaplamalar var…

Gebelik kaç günlük, kaç haftalık?
Bir fetüsün ana rahmi dediğimiz uterustaki gelişme ve büyümesi yaklaşık 9 ay 10 gündür. Halk arasında böyle bilinir.

İrenbe Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezi uzmanları hesaplamayı şöyle anlatıyor: “Yumurtlama günü kesin olarak bilinmediği için biz hekimler son adet tarihinin birinci gününe göre gebelik süresini hesaplarız. Çünkü son adet tarihi bir yere kaydedildiği veya daha iyi anımsandığı için daha somuttur. Yumurtlama zamanı siklüs dönemlerine göre çok değişken olduğundan tahminidir.”

Bebek ne zaman doğacak?
Gebelik süreci ve tahmini doğum zamanı, Son Adet Tarihinin (SAT) birinci gününe göre hesaplanır. SAT’nin birinci gününe 7 gün ekleyip 3 ay geri gidilirse Tahmini Doğum Günü (TDG) belirlenir.

Örnekleyelim; SAT birinci günü 11/10/2008, yani Ekim ayının 11. günü olduğunu düşünelim. Güne 7 gün ekleyelim (11+7=18). Aydan da 3 çıkaralım (10–3=7); yani Temmuz ayı. Bebek tahmini olarak; 18. Temmuz 2009 tarihinde doğacak demektir.

Peki Adet Günü iki hafta geçen kadın kaç haftalık gebedir? SAT ilk gününden itibaren bir siklüs dönemi 28 gün, yani 4 hafta olduğuna göre, beklenen adet 2 hafta geçmişse; SAT ilk gününden itibaren geçen süre toplam 6 hafta ettiği için gebelik 6 haftalıktır. Yani bir buçuk aylıktır.

Gebelik süreci neden üç döneme (trimester) ayrıştırılır?
Gebelik gelişimini daha iyi anlamak ve değerlendirmek için gebelik üçer aylık (trimester) üç döneme ayrılmıştır. Fetüs açısından bakıldığında ilk üç ay daha çok hücrelerin çoğaldığı ve organların oluştuğu dönemdir. Sonraki ikinci ve üçüncü üç aylık dönemde oluşan bu organların gelişme süreci açısından önemlidir. Bu nedenle ilk üç aylık süreç fetüsün yapılanma dönemi olduğundan ilaç alımı, enfeksiyon gibi ateşli hastalıkların geçirilip geçirilmemesi açısından çok önemlidir. Gebe olarak annenin fiziksel, fizyolojik ve psikolojik değişimleri üçer aylık dönemlerde çok farklılık gösterir. Gebeliğe bağlı hastalıkların ortaya çıkması, seyri de her üç aylık dönemlerde faklıdır.

Birinci trimester gebe kalınan ayın ilk haftasından 13. haftanın sonuna doğru tamamlanır; ikinci trimester 13. haftasının sonundan 27. haftanın sonuna dek sürer. Son üç ay ise 27. haftanın başından doğuma dek, yani 40+ olan dönemdir.
 
Geri
Üst