Neden hamile kalamıyorum? Nasıl hamile kalabilirim anne olmak istiyorum

P

pozitif baby

Forum Okuru
Neden hamile kalamıyorum? Nasıl hamile kalabilirim anne olmak istiyorum
kadın neden hamile kalamaz 5 aydır hamile kalamıyorum sorun yok ama kalamıyorum 2 aydır neden değilim
Merhaba;bende aranıza yeni katıldım.5 ayllık evliyim daha.ama hiç korunmadım.adet düzensizliğim vardı benim. 16 yaşımdan beri hep düzensiz olurum.bazen 30 günde bazen 45 günde.bazen 40 hiç belli olmadı.ama evlenmeden önce bile düzene girsin diye doğum kontrol hapı kullanmadım.doktora gittim.yumurtalıklarında bir sorun yok.başından beri böyleymiş böyle gider evlendikten sonra düzene girerse girer dedi.o yüzden hiç hap kullanmadım.bekarken hep 2 sene çocuk yapmıycam derdim.ama evlendikten sonra bu düzensizlik yüzünden ilerde hamile kalmam zorlaşır diye evlendikten sonrada hap kullanmadım.hamile kalmak istiyorum ama düzensiz oluyorum diye yumurtlamam gününü de hesaplayamıyorum.
uzgunum.jpg

doktora gittim.düzensiz olduğun için hemen kalamazsın ama düzenli ilişkiye girersen mutlaka denk gecektir 1 sene bekleyelim eğer hala hamile kalamazsan başka yollar deneriz dedi.ama hala hamile değilim.her ay 30 günü geçince hasta olmadım diye seviniyor test yapıyorum ama sonuç hep negatif.10 gün 15 gün sonrada hasta oluyorum.düzensiz olduğumu bile bile 30 günü bikaç gün geçince test yapıyorum hemen.ama hep olumsuz.bugün yine 30 gün.ve içimde yine bi umut.acaba hamilemiyim diye.bu daha nekadar böyle sürecek bilmiyorum.belkide çok erken bunu konuşmak için ama 5 aydır hamile kalamıyorum.bu ay ayaklarım çok üşüyor ve sol kasığımda şişlik var.eğilirken hissediyorum.aşırı yemek yeme isteği var ama yedikten sonrada midem bulanıyor nasıl yedim bunları diyorum.başka bi belirti yok ama.psikolojikmi bilmiyorum.ama hamile kalmak istiyorum artık.sizce test yaptırayımmı nolur cevap verin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba;bende aranıza yeni katıldım.5 ayllık evliyim daha.ama hiç korunmadım.adet düzensizliğim vardı benim. 16 yaşımdan beri hep düzensiz olurum.bazen 30 günde bazen 45 günde.bazen 40 hiç belli olmadı.ama evlenmeden önce bile düzene girsin diye doğum kontrol hapı kullanmadım.doktora gittim.yumurtalıklarında bir sorun yok.başından beri böyleymiş böyle gider evlendikten sonra düzene girerse girer dedi.o yüzden hiç hap kullanmadım.bekarken hep 2 sene çocuk yapmıycam derdim.ama evlendikten sonra bu düzensizlik yüzünden ilerde hamile kalmam zorlaşır diye evlendikten sonrada hap kullanmadım.hamile kalmak istiyorum ama düzensiz oluyorum diye yumurtlamam gününü de hesaplayamıyorum.doktora gittim.düzensiz olduğun için hemen kalamazsın ama düzenli ilişkiye girersen mutlaka denk gecektir 1 sene bekleyelim eğer hala hamile kalamazsan başka yollar deneriz dedi.ama hala hamile değilim.her ay 30 günü geçince hasta olmadım diye seviniyor test yapıyorum ama sonuç hep negatif.10 gün 15 gün sonrada hasta oluyorum.düzensiz olduğumu bile bile 30 günü bikaç gün geçince test yapıyorum hemen.ama hep olumsuz.bugün yine 30 gün.ve içimde yine bi umut.acaba hamilemiyim diye.bu daha nekadar böyle sürecek bilmiyorum.belkide çok erken bunu konuşmak için ama 5 aydır hamile kalamıyorum.bu ay ayaklarım çok üşüyor ve sol kasığımda şişlik var.eğilirken hissediyorum.aşırı yemek yeme isteği var ama yedikten sonrada midem bulanıyor nasıl yedim bunları diyorum.başka bi belirti yok ama.psikolojikmi bilmiyorum.ama hamile kalmak istiyorum artık.sizce test yaptırayımmı nolur cevap verin.


cnm yumurtlama donemını bılemedıgın ıcın duzenlı ılıskı yasarsan muhakkak hamıle kalırsın cnm calısmaya devam et sen..
 
Merhaba Gülker
Öncelikle yumurtlama sorunun yok ise kendini üzme. Doktorun dediği gibi 12 ay denemeniz lazım ve mutlaka denk gelecektir daha 7 ayın var :D Regl döneminin çok düzensiz olduğunu yazmışsın doğal olarak yumurtlama tarihini ayarlayamıyorsun o yüzden yumurtlama tarihini takvim hesabı olarak değil bence ateşini ölçerek takip etme yolunu deneyebilirsin. Ayrıca benim düşüncem eğer normalde periyodlarımız 28 günden hesaplanıyorsa ve 14. gün yumurtladığımız kabul ediliyor ise ozaman biz adet tarihimizden 14 gün önce yumurtluyoruz yanı sen 31. gün test yaparken 45. gün adet oluyorsan aslında gebe kaldığını düşündüğün tarih (ki arada 14 gün oluyor) bence tam yumurtlama tarihin oluyor yani reglin gelinceye kadar senin düzenli olarak (sanırım 3 güne bir ha yok kafaya çok taktım dersen 2 güne bir) denmeye devam etmelisin. Bu yorucu olacağı için bence ateşini ölçme yöntemiyle yumurtlama tarihlerini takip etmeye çalış.
Ya da biliyorsun tıp baya baya ilerliyor detayını çok bilmiyorum ve uygulamadımda ama çatlatma iğnesi (kimileri aşılama diyor) deneyebilirsin. Yanlış biliyorsam beni düzeltin ama bu iğne vurulduktan 3 gün içerisinde yumurtluyormuşsun bu dönemde denemeler yapıyorsun ve tutturuyorsun sonunda diye biliyorum.
Umarım azda olsa yardımcı olabilmişimdir.
Kucağın inşallah bebişlerle dolar!
 
Merhaba;
Bence adet düzensizliğin varsa eczaneden alıp ovulasyon testlerini dene.. Yumurtlama zamanını kesinleştirebilirsin.. Bende kullanacağım
 
nar ağacı çok teşekkür ederim.çalışmalara devam edeceğiz başka yolu yok.allah tez zamanda verir inşallah.
 
Canım öncelikle 5 ay kısa bir süre içinde bebek olmuyor diye umutsuzluğa kapılman yersiz inanki bana göre:)
İnsanlar bazen senelerce korunmadığı ve hiçbir sorun olmadığı halde bebek sahibi olamıyorlar.Eğer eşinle sende herhangi bir sağlık problemi yoksa bence öncelikle kafanı bir rahat tutarak psikolojikmen kendini rahatlat çünkü stres bile hamile kalmayı engelleyen bir durummuş.Her şeyi oluruna bırak.Bir sene sonra eğer halen bebek olmamışsa o zaman doktorun dediği gibi muayene olarak bunun çözüm yollarını denersiniz ama dediğim gibi 5 ay umutsuzluğa kapılman için çok erken:)
 

bunu öğrenmem gerekiyor. şuan test de yapamıyorum...
geçtiğimiz mayıs ayının 4 ünde kürtaj oldum. ve aradan aylar geçti... nedense hamile kalamıyorum galba. 1 haftadır aşırı açlık hissim oluyor hatta hissettiğim andan itibaren ellerim titriyor. gözlerim kararıyor. midem de yanma oluyor. ama bugün adet gördüm. bu ne anlama geliyor ki..
birşeyler yazarsanız çok iyi olurr...



































































































 
bunu öğrenmem gerekiyor. şuan test de yapamıyorum...
geçtiğimiz mayıs ayının 4 ünde kürtaj oldum. ve aradan aylar geçti... nedense hamile kalamıyorum galba. 1 haftadır aşırı açlık hissim oluyor hatta hissettiğim andan itibaren ellerim titriyor. gözlerim kararıyor. midem de yanma oluyor. ama bugün adet gördüm. bu ne anlama geliyor ki..
birşeyler yazarsanız çok iyi olurr...











































































[/B][/QUOTE]
 
Geri
Üst