Nefis Kestaneli Puding Tarifi

T

TİTAN

Forum Okuru
Nefis Kestaneli Puding Tarifi
Resimli Kestaneli Puding Tarifi
Kestaneli Puding Tarifi



Ağızlara layık harika bir puding tarifi vermek istiyoruz sizlere melekler, kestaneli puding :)

kestanelipuding-199.jpg


Malzemeler:
240 g ( 1 1/4 bardak) sut kremasi
17 g (1 1/3 yemek kasigi) tuzsuz tereyagi
1 1/2 cm lik boyuna cizilmis vanilya cubugu (ya da 1 tatli kasigi vanilya esansi)
4 yumurta sarisi
24 g (2 yemek kasigi seker)
17 g (1 1/2 yemek kasigi) kestane puresi (benim kullandigim sekerli pureydi)
12 parca kestane sekeri (Yarisi pudingin icine, yarisi uste susleme icin kullaniliyor. Yari yariya azaltabilir, ya da hic kullanmayabilirsiniz.)
5 tatli kasigi seker (karamelize etmek icin)





Yapılışı:

Firininizi 120C ye isitin. Bes tane (7 1/2 cm capli) puding kabini hazir edin. Bir tencerede, tatlinin su banyosu icin su kaynatin. Gereken kaynar su miktari, kullanilan firin tepsisinin boyutlarina gore degisiyor. Kaliplarinizi firin tepsisine yerlestirdikten sonra, firin tepsisindeki suyun yaklasik 2 1/2 cm yukseklikte olmasi gerekiyor.

Kestane sekerlemelerini ikiye bolun ve kaliplarinizin her birine bir iki parca koyun. Krema, tereyagi ve vanilya cubugunu, bir sahana alin ve tereyagi eriyinceye kadar isitin. Orta boy kasede yumurta sarilari ve sekeri cirpin. Sonra buna sirasiyla kestane puresini ve sicak sut kremasini da ekleyin, ve her seferinde cirparak, karsimin butunlesmesini saglayin. Elde ettiginiz karisimi suzgecten gecirin. Vanilya cubugunun taneciklerini bicakla siyirip, sutle karisima ekleyin. Cubugu hemen elden cikarmayin; yikayip, kurulayin ve yine kullanmak uzere saklayin. Karisimin yuzeyine bir kagit havlu ya da pisirme kagidi koyup, yavasca kaldirarak, hava kabarciklarindan kurtulun. Puding kaplarina esit olarak paylastirin. Kaplari firin tesisine yerlestirin ve firin tepsisinin icine, 2 1/2 cm yukseklige gelinceye kadar kaynar su koyunn. Yaklasik 40 dakika ya da, pudinglerin sadece ortasi hareketli kalincaya kadar pisirin. Firindan aldiktan sonra, kaliplari ici buz dolu bir baska tepsiye oturtarak sogutun.

Tatlilar soguduktan sonra, her birinin uzerine 1/2 tatli kasigi seker dokup, purmuzle, ya da firininizda alazlayin. Sonra ayni islemi, ayni miktarda sekerle tekrarlayin. Kalan kestane sekerlerinizle pudinglerin uzerini susleyin. Kestane sekerlerinin surubu kalmissa, arzuya bagli olarak kestaneleri glazurleyin.
 
Geri
Üst