Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.443
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113

    Nohutun Faydaları ve Kalorisi Hakkında Bilgiler

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Bu konu nohutun faydaları ve kalorisi hakkında bilgilere yer vermektedir.
    Sofralarımızın vazgeçilmez demirbaşlarından olan nohut, pilavların içine kullandığımız gibi yahni ve yemeğine kadar faydalandığımız bakliyatların başında geliyor.

    Nohutun faydaları ve kalorisi hakkın da bilgi edinmek isteyen üyelerimiz ve ziyaretçilerimiz için detay bilgiler sizlerle...

    Nohut Tarihçesi;
    Nohut ilk olarak Mezopotamya ve Doğu Akdeniz’de Yetiştirildi ve daha sonra Hindistan, Orta Doğu ve Afrika’nın bazı bölgelerine yayıldı. Nohut tanelerinin geçişinin 7500 yıl öncesine dayandığı tahmin ediliyor. Hindistan civarında taneleri küçük. Akdeniz ülkelerinde ise taneleri büyük nohut çeşitleri yetiştirilir.

    Nohut Faydaları;

    Diğer baklagillerde olduğu gibi nohutta da değerli B9 vitamini, demir, manganez ve protein bulunuyor. Sağlıklı kompleks karbonhidratlar barındırıyor ve düşük yağ oranına sahip. Ancak en dikkat çekici olanı, nohut yüksek oranda diyet lifi içeriyor. Diyet lifinin faydası, düzenleyici olmasının yanı sıra hemoroit ve divertikül iltihabına karşı koruma sağlamasıdır. Kandaki kolesterol seviyesini aşağıya çekerek kardiyovasküler hastalıkların riskini düşürür.

    [​IMG]

    Kan şekeri seviyesinin kontrolüne yardımcı olur ve hatta kanserin bazı çeşitleriyle savaşır. Protein ve karbonhidrat kompleksleri bakımından çok zengin olan nohut, bağırsaklardan yavaş ve düzenli olarak kana karıştığından, beyni ve sinirleri düzenli ve dengeli olarak besler. Ayrıca içeriğindeki çözünebilir lifler, yağları ve çeşitli zehirli maddeleri bağlar ve bu maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Baklagillerin gaz şişkinliği yapması, pek çok insanın karşılaştığı bir problemdir. Nohut, baklagiller içinde en az şişkinliğe neden olan çeşittir. Baklagillerin sebep olduğu şişkinlik, genellikle ıslatılmadan pişirilen ya da yeterince pişirilmeyen yemeklerden kaynaklanır.

    Nohut Yemeği Kalorisi;

    100 gram nohut, 275 kcal kalori içerir. Nohut, yemek yapmak için hazırlanırken, türüne göre, 12-24 saat arasında ıslatılmalıdır. Bu durumda, su üzerinde yüzen taneler ayıklanabilir.
     
Nohutun Faydaları ve Kalorisi Hakkında Bilgiler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Nohut ve Faydaları

    Nohut ve Faydaları

    nohut, nedir, faydaları nelerdir, diğer isimleri, nerede yetişir, hakkında detaylı bilgi burada Nohut ve Faydaları hakkında bilgi veriyorum meleklerim sizlere.. Nohut ve Faydaları Diğer İsimleri: Cicer arietinum, Chickpea, Pois chiche Nohut: Baklagiller familyasından 50 cm kadar boyunda, vatanı Akdeniz kıyıları olan, sarımtırak çiçekli, bir yıllık bir tarım bitkisidir. Sebze ve tane...
  2. Çemen hakkında bilgiler ve çemenini yararları - faydaları

    Çemen hakkında bilgiler ve çemenini yararları - faydaları

    Çemen Nedir? Çemen Faydaları Çemen Nedir? Çemen Faydaları Nelerdir Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda çemen hakkında bilgiler ediniyor, çemenin ne olduğunuöğreniyoruz ve çemen faydaları hakkında da bilgi sahibi oluyoruz. Çemen Baklagiller familyasındandır. Anayurdu Güney Avrupa ve Akdeniz havzası olan çok yıllık otsu bitkidir. Yarım metreye kadar boylanabilen çemenotu ülkemizde...
  3. Civanperçemi Bitkisi ve Faydaları Hakkında Bilgiler

    Civanperçemi Bitkisi ve Faydaları Hakkında Bilgiler

    Civanperçeminin Faydaları Nelerdir Civanperçemi Yararları Alternatif tıp tedavilerinde kullanılan şifalı bitkilerden biri olan civanperçemi bitkisi , kullanımı ve faydaları ile ilgili bilgiler şöyle melekler :) Civanperçeminin tonik ve kabız yapcı, yumurtalık ve rahim ağrılarını dindirici, iştah açıcı, idrar söktürücü, safra artırıcı, ergenlik ve menepoz dönemlerinde sakinleştirici,...
  4. Adaçayının Faydaları ve Demlenmesi Hakkında Bilgiler

    Adaçayının Faydaları ve Demlenmesi Hakkında Bilgiler

    bu konu adaçayının nasıl hazırlanır bilgilerine yer vermektedir. Birçok hastalığın tedavisin de kullanılan adaçayı, güzellikten, cilt bakımı ve saç sağlığına kadar olumlu etkileri vardır. Kış aylarının ençok tercih edilen içecekleri arasında yer alan adaçayı grip tedavisin de kullanıldığı gibi, daha belkide bilmediğiniz birçok yerde kullanılıyor. Sizlere adaçayının faydaları ve adaçayının...
  5. Çay Çeşitleri ve Faydaları Hakkında Tüm Bilgiler

    Çay Çeşitleri ve Faydaları Hakkında Tüm Bilgiler

    çay çeşitleri, çayın faydaları, çay çeşitleri nelerdir Sevgili melekler, hergün bardak bardak içtiğimiz siyah çay yanında pek çok çay çeşiti bulunuyor. Geleneksel olarak alışkın olduğumuz siyah çaydan çok daha faydaları bulunan bu çaylar ve özellikleri hakkında sizleri bilgilendirelim.... Yeşil Çayın faydaları Günde 4-5 fincan yeşil çayın kanserden koruyucu etkisi var. Dr. Ender...

Sayfayı Paylaş