Nur Yerlitaş Kimdir?

T

TİTAN

Forum Okuru
Nur Yerlitaş Kimdir?
nur yerlitaş nereli nur yerlitaş biyografi kimdir yerlitas kimdir
nur yerlitaş, kimdir, hakkında bilgi, hayatı, röportajı, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz

nur yerlitas-b5.jpg




Sevgili melekler,
Ekranların sevilen yarışması ''Bugün ne giysem?''in jüri üyelerinden biri Nur Yerlitaş.Kendisiyle yapılan bir röportajla,ünlü modacıyı tanıyalım..


Ünlülerin modacısı Nur Yerlitaş, ilginç bir kişilik. Tatlı sert olabilmeyi çok küçük zaman kesitine sığdırmakta hiç zorluk çekmiyor. Dobralığı ile biliniyor. Bu yüzden sözünü sakınmak hiç ona göre değil. Kendisini “dikişçi” ve “kostüm tasarımcısı” olarak tarif ediyor. Bilindik ifadesiyle “modacı” olarak anılmak istemiyor.
Sevgili Nur Yerlitaş’la daha çok dizileri ve ünlü oyuncuların kıyafetlerini konuştuk.

MEDYABEY: Sizin için “modacı” demek doğru olur mu? Siz, yaptığınız işi nasıl nitelendiriyorsunuz?

N.YERLİTAŞ: Ben, “modacı” ifadesini sevmiyorum. Ben, “kostüm tasarımcısı”yım. Benim bir dikiş atölyem var. Dikişçi ve kostüm tasarımcısıyım. TV’de bazı programlarda “modacı” denilen insanların birçoğuna ben o gözle bakmıyorum. Sabah uyanıyorlar, modacı oluyorlar.

MEDYABEY: TV ile aranız nasıl? TV izlediğinizde daha çok hangi programları takip edersiniz?

N.YERLİTAŞ: Ben dizikolik oldum. Takip ettiğim birkaç tane dizim var. Zaman zaman pazar ve pazartesi akşamları spor programlarını da izliyorum. Rastlarsam Ali Kırca’nın Siyaset Meydanı’nı, konu beni çekerse Abbas Güçlü’nün sunduğu Genç Bakış programını izliyorum. Duygusal bir kadın olduğum için dram içeren programları izlemiyorum. Çünkü izlediğim dramlar beni gün boyunca etkiliyor.

Ben, belgesel izlemeyi de seviyorum. Belgesellerde bizim gitmediğimiz, bilinmeyen ülkeler var. Onların etnik kıyafetlerini, etnik oyunlarını, kültürlerini izlemeye bayılıyorum. Değişik yaşamlardan ve insan manzaralarından çok etkileniyorum. Sanki izlediklerim bana rüya gibi geliyor. Bizim birkaç kilometre ilerimizde bile başka bir hayatlar var. Bu gördüklerimden mesleki olarak da besleniyorum.

MEDYABEY: Dizi izliyorum dediniz. Hangi dizileri takip ediyorsunuz?

N.YERLİTAŞ: Tabii ki Muhteşem Yüzyıl dizisi benim için hakikaten çok muhteşem. Orada kıymetli oyunculardan güzel oyunculuklar izliyorum. Özellikle yüz mimiklerini çok güzel kullanıyorlar. Bu da yönetmenin başarısı olsa gerek.

MEDYABEY: Muhteşem Yüzyıl’ın kostümleri medyada eleştirilmişti. Siz, kostümleri nasıl buldunuz?

N.YERLİTAŞ: Kostümleri genelde beğeniyorum. Beğenmediklerim de oluyor. Özellikle Kanuni’nin kostümlerini, şapkalarını çok beğeniyorum. Nebahat Çehre’nin kostümlerinde ekrandan gördüğüm kadarıyla hiç sentetik kumaş göremiyorum. Tabii ki orada bir sürü figürasyon var. Çok masraflı bir dizi. Bunların hepsinde çok iyi kumaşlar kullanmaya bütçe yetmez. Ama genel olarak dekorasyonu ve kostümleri çok beğeniyorum. Daha ne olabilir ki.
Muhteşem Yüzyıl, beni heyecanlandırıyor. Diziyi izlerken aynı zamanda tarihteki Hürrem’i de izlemiş oluyorum.

Sonra, Fatmagül’ün Suçu Ne dizisini izliyorum. Oradaki Fatmagül’ü seviyorum. Dizide yaşadıklarından dolayı ona üzülüyorum. Ayrıca Beren Saat’in oyun olarak çok iyi bir performansı var. Mimiklerine, bakışlarına, hele hele onun yürüyüşüne bayılıyorum. Böyle garip bir yürümesi var ya, nedense o yürümesine ölüyorum.

Yengesi Mukaddesi de artık seviyorum.

MEDYABEY: Artık dediğinize göre önceden pek hoşlanmıyordunuz galiba?

N.YERLİTAŞ: Evet, tavırlıydım ona. Ne kadar bencil, ihtiraslı kadın diyordum. O da kolayı seçmeyi seviyor. Zoru sevmiyor. Ama dizide benim için Fatmagül çok önemli.

Bunların dışında Öyle Bir Geçer Zaman Ki’de çok büyük bir hüzün var. Bu da gerçeklerden uzak bir dram değil. Orada yaşananlar, çevremizde olan olaylar. Ayrıca dönem dizisi olduğu için nostaljik bir tarafı da var dizinin.

Hep soruyorum dizide ne oldu diye. Çünkü, üzülüyorum, seyredemiyorum. O küçük Osman’ın ağlamaları ve diğer üzücü olaylardan dolayı üzülmemek için izlemiyorum. Ama muhteşem bir dizi.

MEDYABEY. Tarz ve kıyafet açısından hangi ünlüleri iyi buluyorsunuz?

N.YERLİTAŞ: Ben, Beren Saat’i çok beğeniyorum. O kızda bir şey var. Değişik bir zarafeti, hüznü, şımarıklığı var. Yelpazesi çok geniş. Güzel, naturel bir kız. Gözleri, gülümsemesi de güzel. Ben, onu daha bir başka görmek istiyorum. Daha hoş, daha iyi tasarlanmış elbiselerle…Mesela, ben onu ödül törenlerinde görüyorum. TV’lerde ya da dergilerde de denk geliyorum. Daha bir başka bekliyorum onu.

MEDYABEY: Beren Saat’i ben giydirmek isterdim diye düşündünüz mü?

N.YERLİTAŞ: E tabii neden olmasın. Benim ona karşı ilginç bir sevgim var. Kendi kafamda onu çok özel bir yere koymuşum. Kötü giyiniyor demiyorum. Benim istediğim gibi değil sadece. Ben onu hayalimde giydiriyorum. Ama öyle çiçek-böcek, boncuk, işlemelerle değil. Çok özenle dikilmiş çok iyi bir kumaştan elbise olmalı. Sade ama bir yerinde atraksiyonu olan bir elbisenin içinde düşünüyorum onu. Ay, sakın alınmasın şimdi bana.

MEDYABEY: Başka tarzını beğendiğiniz oyuncular var mı?

N.YERLİTAŞ: Zaman zaman Cansu Dere’yi beğeniyorum. Zaten mankendi ve hoş bir fiziği var. Onun o soğuk halini beğeniyorum. O, sempatik değil. Daha çok “cool” bir kız.

Lale Devri’nde oynayan Serenay Sarıkaya’yı hem dizisindeki halini hem de özel hayatındaki tarzını beğeniyorum. Çok hoş bir vücut çatısı var.

MEDYABEY: Ya beğenmedikleriniz?

N.YERLİTAŞ: Bergüzar Korel’i oynadığı Bitmeyen Şarkı dizisinde beğeniyorum. Çok güzel ve hoş bir kadın. Ama ben onun giyim tarzını pek beğenmiyorum.

Yine, Mustafa Sandal’ın eşi Emina Sandal’ın çok güzel, kibar, nazlı bir görüntüsü vardı. Ama onu iyi bir askı olarak göremiyorum.

MEDYABEY: Show TV’de “Bugün Ne Giysem” adlı bir projeye başladınız. Ama biz, sizi daha önceki TV projelerinde de görmüştük. Bize o programları yine hatırlatır mısınız?

N.YERLİTAŞ: Bundan yaklaşık 4 yıl önce yine Show TV’de Bak Kim Dans Ediyor’da jüri üyeliği yaptım. O, benim TV’deki ilk programımdı. Halk beni o programda benimsedi. Çünkü benim içimde matruşkalar var. İçimdeki “artist” kadını dışarı çıkarmaya çalıştım orada.

Sonra Yemekteyiz’de yer aldım. Önce ben istemiyorum dedim. Ama Seda Sayan çok ısrar etti. Sonra kabul ettim ve ilk program benim evimde çekildi. Programın yayınlanmasından sonra Rumeli Caddesi’nde doktora gidiyordum. Bir anda insanlar etrafıma toplandı. Onlardan güzel tepkiler aldım. Bana sizi çok sevdik, eve sizi seyretmeye gidiyoruz dediler.

Ardından Facebook’ta ve Twitter’da kıyametler koptu. Müthiş yoğun geri dönüşler aldım. Bütün bunlara inanamadım. Yemekteyiz’de de içimden geldiği gibi davranmıştım. Halk beni Yemekteyiz’de de çok sevdi.

MEDYABEY: Peki, şu anda içinde olduğunuz Bugün Ne Giysem nasıl bir program?

N.YERLİTAŞ: Tabii bu program Yemekteyiz gibi değil. Burada jüri üyesiyim. Hergün karşımıza 10-12 tane bayan çıkıyor. Huysuz ve tatlı kadın oldum burada. Gelen adayların gözünün içine bakıyorum, üzülüyorum. Ama beynim ve mantığım olmaz diyor. Aynaya bakmadın mı deyip sinirleniyorum. Çünkü bu program bir tarz, stil yarışması. Yarışmacıların giydiği kıyafetler, imitasyon veya sentetik olabilir. Ben oralarda değilim.

Mesela, bir bayan pazardan 15 liraya bir elbise almış ve biz onu çok beğendik. Çünkü tarzını yakalamış. Ben bu programda antipatik olacağım diye çok korkuyorum. Çünkü halk, kendinden bir şey buldu bende. Puanlarımı çok adil bir şekilde vermek istiyorum. Ama bir taraftan da üzülüyorum. Çünkü içeride ağlayanlar oluyor.

MEDYABEY: Yeni programınızın kadınların giyim kültürlerine katkı yapacağına inanıyor musunuz?

N.YERLİTAŞ: Tabii ki düşünüyorum. Eğer kadınlar, konuşmalarımızı dikkatle dinlerlerse, sanıyorum program onlar için öğretici olabilir.

MEDYABEY: Bu programı kabul etmenizde ne etkili oldu? Programın nesi heyecanlandırdı sizi?

N.YERLİTAŞ: Bugün için artık yaşını başını almış bir kadın olarak olgunluk dönemimi yaşıyorum. İş hayatım stresli. Buradaki performansım, yorgunluğum profesyonel Nur Yerlitaş’ın atölyedeki hayatı için bir beslenme biçimi oldu diyebilirim.
 
Kibar ve dobra,önceden sinirolurdum,şu moda yarışmasında yaptığı yorumları,konuşmalarını dinledikçe kadına kanım kaynadı :D:D
 
bnde çok seviorm ama:)

bugn negysemle seni çok sevdim hemde baya biiii çokkkkkkkkkk.nuryerlitaş fanıyım artık:)
 
nur yerlitaşın biraz fazla dobra olduğu kesin ama kadın modadan anlıyor bence e tabi bi de hakan akkaya ve ivanaaa sert te olunca bugün ne giysem tadından yenmiyor ekranların en kaliteli moda programı bugün ne giysem bence
 
Geri
Üst