Okinawa Diyeti ile Bir Haftada 2 Kilo Verin

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Okinawa Diyeti ile Bir Haftada 2 Kilo Verin
okinawa diyeti okinava diyeti

Biz de Okinawa sakinlerinin beslenme prensiplerine sayanarak size, 1200 kalorilik lezzetli ve hafif bir diyet hazırladık. Bu diyetin en önemli özelliği, kilo vermeyi en sağlıklı biçimde sağlaması. Yani, diğer diyetlerde olduğu gibi kilolarla birlikte sağlığınızı da kaybetmeniz gibi bir risk söz konusu değil! Kısacası “Okinawa diyeti1 sayesinde hem sağlıklı beslenecek hem de 5 günde 2 kilo verebileceksiniz.

Faydalı not: Buradaki tüm tarifler birer porsiyon için hazırlandı. Eğer diyet yapacak birden fazla kişi vara malzeme sayısını o sayıyla orantılı olarak birkaç katına çıkarmanızda fayda var. Bir diğer önemli noktaysa şu: Size sunduğumuz tarifler arasından damak zevkinize göre kahvaltı ve iki ara öğün seçebilir, öğle ile akşam yemeklerini birbirleriyle değiştirebilirsiniz.

Kahvaltı

* Müsli: 150 ml toze sıkılmış portakal suyu, 100 gr taze elma (çekirdekleri çıkarılmış ve küpler halinde doğranmış), 2 yemek kaşığı Cornflakes. 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve yoğurt.

* 2 dilim çavdar ekmeğinin üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı sürün ve 2 dilim hindi göğsü ilave edin. 100 ml sütü, 1 tatlı kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı limon suyuyla karıştırdıktan sonra için.

* 1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı baharat ve 1 yemek kaşığı maden suyuyla birlikte çırptıktan sonra yağsız tavada pişirin. 2 dilim domatesi küçük bir dilim çavdar ekmeğinin üzerine yerleştirin. 150 ml taze portakal suyu hazırlayın.

* 3 yemek kaşığı yağsız yoğurdu, 2 yemek kaşığı maden suyu, 2 tatlı kaşığı öğütülmüş baharat, tuz ve biberle karıştırın. Bu karışımı bir dilim çavdar ekmeğinin üzerine sürün. Sandviçi 4 dilim frenk turbuyla zenginleştirin.

* 40 gr esmer pirinci, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 / 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi, 100 ml elma suyu ve 50 ml suyla birlikte haşladıktan sonra demlenmeye bırakın. 1 kivi ile 75 gr taze inciri ince dilimler halinde kesin ve 100 ml sütle birlikte soğuttuğunuz pilava ekleyin.

Ara Öğünler
(Günde iki kez)

  • Bir porsiyon popcorn: (25 gr patlamış mısır, baharatlı tuz, 1/2 tatlı kaşığı yağ)
  • 200 gr taze incirin kabuklarını soyun 150 gr yoğurtla karıştırın.

* Salata: 2 havucu ve 1/2 rezenenin kökünü temizledikten sonra rendeleyin. Salatanın üzerine 1 'er tatlı kaşığı bal, ceviz yağı ve limon suyu ilave edin.

* Muz - Smoothie: 75 gr yağsız yoğurdu, 100 gr muz, 1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırın. Tatlıyı bekletmeden yiyin.

* Müsli: 30 gr çavdar gevreğini 75 ml elma suyuyla birlikte ısıttıktan sonra dinlenmeye bırakın. 1 kivi ve 75 gr çileği küçük zar şeklinde kesin. Meyveleri, öğütülmüş 1/2 tatlı kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı limon suyuyla birlikte çavdar gevreğinin üzerine dökün.

* 150 gr salatalığı iri iri rendelediyin. Üzerine 100 gr yağsız yoğurt, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı öğütülmüş dereotu ilave edin. Yoğurtla birlikte 1 susamlı galeta yiyin.

* 1 dilim çavdar ekmeğinin üzerine 1/2 dilim mozerella peyniri ve domates dilimleri yerleştirin. Tuz ve karabiberle baharatlandırdıktan sonra üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyin.

* 1 /2 porsiyon hindistan cevizi - limon -meyveli pilav (hazırlanışım yukarıda 'kahvaltı' bölümünde bulabilirsiniz)

* Bir dilim peksimet ve 100 gr çilek. Sütlü kahve.

1.Gün

Öğlen

Tavuklu Sandviç

Taze adaçayı, bir tutam sumak, 100 gr tavuk filetosu, iyot tuzu, öğütülmemiş karabiber, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 büyük dilim çavdar ekmeği, 1 dilim marul, 2 frenk turbu, 1 küçük salatalık, 1 yemek kaşığı soya filizi.

Hazırlanışı:

Öğütülmüş adaçayını sumakla karıştırın. Tavuk bonfliesini bu karışımın üzerine yatırın. Teflon tavada düşük ısıda kızartın, baharatlandırın ve soğumaya bırakın. Yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın. Bu karışımı ekmeğin üzerine sürün. Marul yaprakları, tavuk filetosu, turp ve salatalık dilimlerini de ekmeğin üzerine yerleştirin.

Akşam

Mozerella Peynirli - Cevizli Kuşkonmaz

1 adet küçük limon, 120 gr esmer pirinç, iyot tuzu, 600 gr yeşil kuşkonmaz, öğütülmemiş karabiber, 2 ceviz, 65 gr Mozerella peyniri

Hazırlanışı:

Pirinci, ikiye böldüğünüz küçük limonla birlikte tuzlu suyun içinde hoşlayın. Limonu sudan çıkarın. Pirincin yarısını bir sonraki gün için saklayın, Kuşkonmazı, köklerini kestikten sonra tuzlu suda 8 dakika boyunca sote edin. Suyunu çektirin ve yarısını bir sonraki güne ayırın. Kuşkonmazı baharatlandırın. Cevizleri öğütün, peyniri ince ince kesin ve kuşkonmazın üzerine serpiştirin. Kuşkonmazı daha önce 220 derecede ısıtmış
olduğunuz fırına sürün.

2. Gün

Öğlen

Kuşkonmaz - Pilav – Salatalık

1 küçük kırmızı soğan, 150 gr salatalık, 1 limonun suyu, iyot tuzu, öğütülmemiş karabiber, bir tutam sumak, 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı, 1 tatlı kaşığı ceviz yağı, 300 gr kuşkonmaz (bir önceki günden hazırlanmış), 60 gr esmer pirinç (bir önceki günden hazırlanmış), maydanoz, birkaç yaprak marul.

Hazırlanışı:

Soğanı ve salatalığı doğrayın. Malzemeleri, limon suyu, tuz, karabiber, sumak ve yağla karıştırın. Kuşkonmazı da kestikten sonra tüm malzemeleri pilavla karıştırın. Salatayı yeniden tuz ve biberle tatlandırın. Üzerine maydanozu serpiştirin.

Akşam

Havuç Çorbası

3 havuç, 3 patates (150 gr), 1 tatlı kaşığı sebze suyu, 1 / 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 kırmızı soğan, 50 gr mantar, 1 çay kaşığı ayçiçek yağı, iyot tuzu.

Hazırlanışı:

Öğütülmemiş karabiber. .Havuçları ve patatesleri küçük zarlar şeklinde doğrayın. 200 ml suyu bir tatlı kaşığı sebze suyu ve limonun suyuyla ısıtın. Sebzeyi suda haşlayın. Soğan ve mantarları ince ince kestikten sonra düşük ısıda suyunu çekinceye kadar yağla sote edin. Sebzeleri püre haline getirip tatlandırdıktan sonra üzerine sote ettiğiniz mantarla birlikte servis edin. Kıydığınız maydanozu yemeğin üzerine serpiştirin.
 
Geri
Üst