Oktay Usta'dan Hafif Sütlü Bir Pasta!

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Oktay Usta'dan Hafif Sütlü Bir Pasta!
Oktay Usta'dan Hafif Sütlü Bir Pasta!



Misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir tarif; kestaneli irmik pastası...


oktay-ustadan-sutlu-hafif-bir-tatli-3392026_2187_o-58.jpg



Oktay Usta, akşamüstlerinde keyifle yiyebileceğiniz, misafirlerinize ikram edebileceğiniz, sütlü hafif bir pasta tarifi veriyor.

İşte kestaneli irmik pasrasının malzemeleri ve tarifi...

Malzemeler:

Tabanı İçin:
1 Kase Kestane
1 P. Petibör Bisküvi
100 Gr. Tereyağı

İrmik Kreması İçin:

1 Lt.Süt
1 Su B. Tozşeker
7 Çorba K. İrmik
1 Limon Kabuğu Rendesi

Krokanı İçin:

1 Su B. Toz ùeker
1 Su B. Bütün Badem
Pasta Tarifleri, İrmik Pastası Yemekleri, Pasta Tarifi, Oktay Usta İrmik

Hazırlanışı:

Kestanelerin ortasını çizip fırında pişiriyoruz. Pişen kestanelerin kabuklarını soyuyoruz. Soğuyunca rondodan geçiriyoruz. Petibör bisküvileri doğrayıcıdan geçirip toz galine getiriyoruz.

Karıştırma kabına alıyoruz. Kestaneyi ekliyoruz. Tereyağını eritip ılıdıktan sonra karıştırma kabına katıp karıştırıyoruz. Boş bir çember kalıbı servis tabağının ortasına koyuyoruz. Karıştırma olduğumuuz
kestaneli tabanı çemberin içine döküp bastırıyoruz.

Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyu ocağın üzerine alıyoruz. ùeker eridikten sonra irmik ve limon kabuğu rendesini koyuyoruz. Çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar
pişiriyoruz. Kremayı tabanın üzerine döküyoruz.

Soğuması için dinlendiriyoruz. Krokanı için, toz şekeri tavaya koyup ocağın üzerine alıyoruz. ùeker eridikten sonra bütün bademi ekleyip sürekli karıştırıyoruz. Kısık ateşte karamelize olduktan sonra
yağlanmış fırın kabının içine koyuyoruz.

Soğuduktan sonra merdane ile üzerinden geçip krokanları inceltiyoruz. Pastanın kreması soğuduktan sonra üzerine krokanı döküyoruz.
Çemberini çıkarıp servis ediyoruz.

Afiyet Olsun!
 
Geri
Üst