Oktay Usta'dan Muhallebi Tarifi Siz Meleklerimize Özel...

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Oktay Usta'dan Muhallebi Tarifi Siz Meleklerimize Özel...
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Nasıl Yapılır




Muhallebiye kim bayılmaz ki ama değilmi...İşte size Oktay Usta'dan muhteşem muhallebi tarifi veriyoruz....Denemesi bedava...İşte bu da kadayıflı muhallebi tarifi...


muhallebi-8b.jpg



Muhallebi Ölçüler (6 porsiyon için)


Süt: 1 litre
Şeker: 250 g
Pirinç unu: 80 g
Pirinç: 100 g
Vanilya: yeteri kadar
Tarçın: süslemekiçin yeteri kadar

Yapılışı:

1. Pirinçle yapılacaksa pirinç akşamdan ıslatılıp kabartılır. Blenderdan geçirilir veya havanda dövülüp ezilir, elekten geçirilir. Çok iyi ezilmiş, ele pütür gelmeyecek şekilde olması gerekir. Pirinç unundan yapılacaksa o da, bulamaç hâline gelecek şekilde ıslatılır. 5-6 saat bekletilir. Ölçülü sütten alınarak akıcı hâle getirilir.

2. Yuvarlak dipli uygun tencerede süt, pirinç unu veya subye ocağa konur. Kanştıra karıştıra harlı ateşte kaynaması sağlanır. Kaynayınca altı kısılarak 10-15 dakika daha kaynatılır. Bazı pirinç veya pirinç unu fazla su kaldırır, çok koyulaşır, o zaman biraz süt ilâve ediler k kıvamı düzeltilir.

3. Şekeri ilâve edilir, eriyinceye kadar karıştırılır.

4. Kepçe ile yukarıdan dökülerek kâse veya uygun kadehlere konur. Soğuyunca zevke göre tarçınla süslenerek soğutulur. Servis yapılır.

Not:
a. Muhallebi Arapça muhalleb sözcüğünden gelmiştir.
b. İstenirse içerisine vanilya veya limon kabuğu rendesi konabilir.
c. Nohut büyüklüğünde 2-3 adet damla sakızı havanda ezilip, pişirirken elenerek konabilir. Sakızlı muhallebi adını alır.
d. Çok kere hoşa giden hafif yanık kokusu olması istenirse sonuna doğru biraz az karıştırıp dibi yakılabilir.
e. İçinde su bulunan firın tepsisine dizilen kâseler fırına sürülerek üzerleri hafif kızartüabilir. Fırında muhallebi adını alır.
f. Bazı uygulayıcılar içine nişasta, yumurta sarısı koyarlar, o daha çok batı etkisi taşır. Aslında nişasta ve yumurta yoktur.
g. Yaz aylarında çok kere üzerinde dondurma ile servis yapılır.
h. Şekerin sonradan konması kıvamın daha güzel olması içindir, önceden de konabilir.
i. İstenirse üzeri ince kıyılmış Antep fıstığı, fındık, Hindistan cevizi rendesi ile süslenebilirse de aslında tarçm kullanılır.
 
Geri
Üst