Oktay Usta'dan Şekerpare Tarifi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Oktay Usta'dan Şekerpare Tarifi
şekerpare tatlısı tarifi
şekerpare nasıl yapılır
şekerpare malzemeleri

Biz müslümanların iki dini bayramı vardır ve bu bayramlar da eskiden kalma bir alışkanlık olarak bayramlaşmaya gelen misafirlerimiz için tatlılar ikram edilir. Malum önümüz Ramazan bayramı ve bayram da eş, dost ve akrabalarınız için Oktay ustadan şekerpare tatlısı tarifini paylaşıyoruz. Şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun:)
sekerpare.jpg

malzemeler:

şekerpare için: 1 paket margarin, oda sıcaklığında 1 su bardağı pudra şekeri 4 yemek kaşığı irmik 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yumurta 4 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu

şerbeti için:

3 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limonun suyu

üzerlerine:

fındık içi Şekerparelerin hazırlanması: 1> 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin> (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin>) 2> Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin> Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin> 3> Önceden ısıtılmış fırında pişirin>

Şerbetin hazırlanması: 1> 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın> Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın> 2> Ateşten alıp ılıtın> 3> Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin> 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin> 4> Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin>
 
hımmmmmmmmm canım çekti valla şöyleee iftardan sonra çok güzel gider geçenelrde bi yapayım dedim tariflere baktım kiminde irmik var kminda yok kafam karıştı yapmadım gittim hazır aldım hahahaha
 
Geri
Üst