Olips bağımlılık yaparmı ?

Melis ank

Aktif Üye
Üye
Olips bağımlılık yaparmı ?
Merhaba arkadaşlar. Herkesin mutlaka bağımlısı olduğu bir şey vardır.Benim bağımlılığım çok ilginç Ve bu bağımlılığım yüzünden dişlerimi kaybediyorum. Tam 6 yıldır olips yiyorum.Normalde şeker sevmem. Bayram da bile ikram edilen şeker den almam. Nasıl oldu bilmiyorum ama olipse karşı müthiş derecede zaafım var. Çok öncesi bimde zencefilli mentollü şekerlerden yerdim. Bu şekerleri bim artık getireyince bildiğiniz kriz geçirdim. O şekere aşırı bağımlıydım. O şekeri bulamayınca olipse dadandım. Günde 1 paket olips yiyorum. Evime koliyle olips alıyorum.


Geçenlerde diş muayenesine gittim.Doktorum dişlerin o kadar güzelki şu alışkanlığı bırak artık.Bile bile çürütüyorsun dedi. Ayrıca mentolün zararlarını anlattı. Sigara içiyorum. Ve olips yediğim zaman mentol tüm bronşları açıyormuş.Sigara dumanı olipsten sonra o bronşlara kadar ulaşıyormuş. Ve bu ciğerlerimin sağlığını olumsuz yönde etkiliyormuş. Şimdi çok tedirginim ve korkuyorum.Sağlığım için endişeliyim ama bu bağımlılıktan kurtulamıyorum. İçinizde böyle bir durumla karşılaşan varmı acaba ? Olips yiyipte bağımlısı olan varmı ? Bu durumda ben ne yapmalıyım benimle bilgilerinizi paylaşırmısınız ?
 
Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi demir eksikliği varmış.Demir takviye ilaçları verdi doktorum yarın kullanmaya başlıycam. Daha önce anemi problemim vardı ama demir eksikliğinden haberim yoktu.Çok kötü bir durum inanın ağzımda nerdeyseb sağlam diş kalmadı.
 
Aynı durum bende de var bütün ailem müzdarip durumda durum vahim yani ben 14 yaşından beri yerim menthollü olips 28 yaşındaym suan ama buaralar günde 4 paketi aşıyor sigarada menthollu içiyorum ağzımda diş kalmadı mide problemleri yaşiyorum dr gitmeye korkuyorum ama hamileyken demir ilacı kullandığımdan olipsten resmen tiksinmiştim 1 taneyi bile bitiremeyip atmştm ama demir ilacını bırakınca bağmlılık tekrar vuku buldu tekrar demir ilacına başlamak istemiyorum kilo yapıyor neyapcam bilemiyom
 
Geri
Üst