ömür uzatan ilçe!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
ömür uzatan ilçe!

Torosların eteğinde kurulu Aladağ, ömür uzatan ilçe olarak biliniyor. Adana'ya bağlı ilçede insanlar genelde 90-100 yaş arası hayatlarını kaybediyor. İşte ilçenin özellikleri:
44355.jpg

Adana'nın Torosların eteğinde kurulu şirin ilçesi Aladağ'da ölümlerin büyük bölümünün 75 yaş ve üstü gerçekleşmesi dikkati çekiyor. AA muhabirinin ilçe nüfus müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, bu yılın ilk 10 ayında 1-4 yaş arası 3, 5-9, 10-14, 15-19, 25-29, 35-39 yaş araları birer, 50-54 yaş arası 2, 56-58 yaş arası 3, 65-69 yaş arası 1, 70-74 yaş arası 5 kişi ölürken, 75 ve üstü 20 kişi hayatını kaybetti. İlçede genellikle ölümlerin 90-100 yaş aralığında olması, kişilerin uzun ömür ve sağlıklı oluşları, Adana kent merkezinden bu ilçenin yaylalarına yerleşen kişi sayısının artmasına yol açıyor.
İlçe Belediye Başkanı Yusuf Yıldız, yaptığı açıklamada, Torosların eteğinde bin 50 rakım üzerine kurulu Aladağ'ın insana rahatlık ve huzur veren bir havaya sahip olduğunu ifade etti. İlçelerinin İç Anadolu ve Çukurova'nın iklim özelliklerinin çakıştığı noktada oluşu, bu iki havanın yoğrulmasını ''uzun yaşamın sırrı'' olarak niteleyen Yıldız, şunları söyledi:
''Uzmanlar insan yaşamı için en ideal rakımın bin olduğunu bildiriyor. İlçemizde bunun yanında zengin hava sirkülasyonu olmaması, buna karşın poyraz olmaması gibi farklı özellik bulunuyor. Ayrıca çevresi yüzde 87 oranında ormanlar, özellikle de POS çamları ile çevrili. Sanayi ve çevre kirliliği ise sıfır düzeyinde. Çok sayıda ilçe sakini ilerleyen yaşına rağmen doktor yüzü dahi görmemiş durumda.'' Yıldız, ölümlerin genellikle kaza ve düşük yaşam koşulundan kaynaklandığını, özellikle köylerde yaşam standardının artması durumunda ölüm ile ilgili verilerin çok daha istenen noktaya ulaşabileceğini kaydetti.
 
Geri
Üst