Organikle Güzelleşin

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Organikle Güzelleşin
94049de523123f50.jpg


Güzelleşirken sağlığınızdan olmayın. Şimdi moda sağlıklı güzelleşmek oldu.

Prens Charles, Angelina Jolie, Hillary Clinton... Hepsinin ortak bir noktası var. O da organik ürünlere duydukları ilgi...

Organik gıdanın yanısıra giyim, kozmetik ve kişisel bakımları için de organik hammaddelerden üretilen ve kimyasalı en aza indirgenmiş organik sertifikalı ürünlerden başkasını kullanmıyor; kimyasal içerikli ürünleri evlerine sokmuyorlar.

Avrupa ve Amerika'da hemen herkes organik ürünlere dönmeye çalışırken ülkemizde de organik kozmetik ürünlerinin kullanımı yavaş da olsa ilerleme kaydetti. Birbiri ardına açılan organik ürün mağazaları ve süper marketlerin organik ürün rafları şimdilik talebi karşılayabiliyor. Bu mağazaların öncülerinden biri de organik gıda ürünleri satan City Farm'ın isim değiştirmesi ve ürün yelpazesini genişletmesiyle hizmete giren City Life oldu.

KANSER ARTINCA

Kimyasal içerikli kozmetik ürünlerin kanserojen madde içerdiği ve kanser riskini arttırdığı iddiaları, birçok kişiyi bu ürünlerden uzaklaştırdı. Özellikle saç boyaları ve makyaj malzemelerinın zararları iddiaların ana maddesiydi. İçeriğinde kurşun bulunan rujların ağız yoluyla vücuda sızarak hücrelerde birikmesinin sağlığı tehdit ettiği öğrenilince; güzelleşmeye çalışırken sağlığından olmak istemeyenler kendilerine yeni çıkış noktaları aradılar. Tam da burada ortaya çıkan organik üretim, güzellik meraklılarının imdadına yetişti. Toprağına kimyasal karışmamış ürünlerin hammadde olarak kullanıldığı, kimyasal ve koruyucunun minimum düzeyde tutulduğu organik kozmetik ürünlerine birçok kişisel bakım ürünü ve giysiler de eşlik ediyor.

SERTİFİKASIZ OLMAZ

Kadın pedinden, çocuk bezine, nemlendiriciden ruja pek çok ürünün organiği üretilirken özellikle saç boyalarının ve saç ürünlerinin organiği tercih edilmeye başlandı. Saç derisinin kimyasal içerikli şampun, krem ve boyalardan çok etkilendiğinin altı çizilirken organik yaşama giden yolda en büyük engel ürünlerin pahalı oluşu. Bunun sebebi ise 'organik sertifikası' almanın maliyeti.

FİYATLAR DÜŞÜŞTE

Sertifikasyon; kuruluşlarının sıkı denetiminden geçen ürünlerin fiyatı da bu sertifikalar ve ithal oluşu nedeniyle biraz pahalı. Ancak son 2 yıldır talebin artmasıyla fiyatlar düşerken City Life Genel Müdürü Ufuk Şevki; amaçlarının fiyatları aşağıya çekerek daha fazla insana ulaşmak olduğunu söylüyor. Fiyatların dünyaca ünlü birçok kozmetik markasından daha düşük olduğuna dikkat çeken Ufuk Şevki, organik tarım alanlarının açılmasının da fiyat düşüşünü sağlayacağını anlatırken Türkiye'nin bu anlamda çok zengin olduğunu belirtiyor.
 
Geri
Üst