Oruç tutarak kilo verilir mi?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Oruç tutarak kilo verilir mi?
oruç kilo verdirir mi oruc kilo verdirirmi oruçla verilirmi ramazanda verilirmi ramazanda verilir mi
Bazı insanlar Ramazan da oruç tutarak kilo vereceklerini düşünürler peki bu ne kadar doğru sizce?

oruç tutarak kilo verilir mi işte cevabı

Oruç tutarak zayıflanabilir mi?

Ramazan'da günde 2 öğün besin tüketimi ilk günlerde zayıflamaya neden olabilir. Hızlanan kilo kaybı, diğer haftalarda vücudun oruca uyumuyla yavaşlar....



Oruç tutmak bir zayıflama yöntemi değildir. Aç kalarak zayıflanılmaz. Vücuda giren besin azaldıkça vücutta kendisini ona göre idare etmeyi öğrenecektir.

SU VE KAS KAYBI OLUR
Ama genelikle Ramazan ayında toplam besin tüketimi 2 öğünde olduğu için, miktar olarak azalmaya bağlı ilk günlerde bir zayıflama görülebilir. Yalnız bu noktada sadece yağlar değil vücut kası ve suyu da gider. İlk haftalarda hızlı olan kilo kaybı daha sonra vücudun oruca uyumu ve kişinin fiziksel aktivitesinin azalması ile yavaşlar.

KİLO ALINABİLİR
Bunun tam tersi olarak bazı kişilerde beslenme düzeninin değişmesi ve hareket azalmasına bağlı olarak şişmanlama görülebilir. Bu da en çok rastlanılan durumdur. Oruç tutmak sindirim sisteminin dinlendirilmesine yardımcı olmaktadır. Bunu gereği gibi yaşarsak Ramazan'ı kilo almadan bitirebilirsiniz.
 
ben tam tersi alınır diye biliyorum çünkü gecenin bir saati yemek yiyorsun.akşam ezan bitince yemek yiyorsun aksam oluyor sindirmesi cok güc.ama abartılı olmadan yersek birşeycik olmaz.ramazan ayının yemekleri bile ayrı güzel..
 
Geri
Üst