Oruç tutarken günlük beslenme şeklimiz nasıl olmalı

mislinay

Yeni Üye
Üye
Oruç tutarken günlük beslenme şeklimiz nasıl olmalı
islamda beslenme
beslenme1-5583.jpg


Oruç tutarken sağlık açısından dikkat etmemiz gereken konularda daha dikkatli olursak daha rahat bir şekilde orucumuzu tutarak ramazan ayını daha rahat geçirebiliriz arkadaşlar...


Oruç tutan kişilerin günlük beslenme şekli ve öğün sayısı değiştiği için beslenme hataları yapılmakta ve bu beslenme hataları ciddi rahatsızlıklara yol açmaktadır.
11 ayın Sultanı Ramazanda Peygamberimiz inananlarına iftarda sofradan yarı tok kalkmalarını söylemiştir. Asırlar evvel söylenilen bu söze uyulsaydı kuşkusuz her yıl ramazan ayından sonra mide rahatsızlıkları ve kilo artışıyla seyreden diğer sağlık problemleriyle karşılaşılmazdı. Günümüzde ramazan ayı genellikle kilo alınan bir dönem olarak bilinmektedir. Oruç tutan kişilerin günlük beslenme şekli ve öğün sayısı değiştiği için beslenme hataları yapılmakta ve bu beslenme hataları ciddi rahatsızlıklara yol açmaktadır.
Ramazan’da kilo korunabilir mi? Uzun saatler süren oruç nasıl kolay tutulur?
Oruç tutmaya dayanamıyorsanız Sağlık Bakanlığı onaylı bitkisel tabletlerden yardım alabilirsiniz.. Ramazan ayı süresince uzun süre aç kalınmasına rağmen iftar ve sahurda yenilen bol miktarda gıda, yüksek kalorili hamur işleri ve tatlılar nedeniyle vücut kilomuzun kontrolü zorlaşmaktadır. Çünkü vücut uzun süre aç kaldığı zaman metabolizma yavaşlamakta ve bunun sonrasında yoğun gıda alınmasıyla kilo artışı meydana gelmektedir. Farmakognozi ve Fitoterapi Derneği üyesi Dr. Özgür Göknel, hem orucunuzu çok acıkmadan tutabilmenizi hem de ramazandan kilo almadan çıkmanızın sırlarını açıkladı;
Uzmanlar bu dönemde düşük kalorili ve dengeli besinlerden oluşan, araları iyi belirlenmiş, iftar ile sahur arasında sık öğünler yerleştirilmiş bir programın sağlıklı bir vücuda sahip olabilmenin ilk adımı olduğunu söylüyorlar. Ancak yine bu önerileri uygulamakta zorlanıyor ve gün boyu kontrol edebildiğimiz irademiz ezan okunduğunda yok oluyorsa, Sağlık Bakanlığı onaylı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi sağlayan bitkisel tabletler yardımımıza koşacaktır.

Yeşil çay, kafein, üzüm çekirdeği ekstresi ve krom içeren bu çeşitli bitkisel tabletler size nasıl yardım edebilirler?
Metabolizmayı hızlandıran ve iştah bastıran Yeşil çay ve Kafein
Mesela sahurda ve iftarda ikişer tablet kullanılan yeşil çay ve kafeinli tablet, iştahınızı baskılayarak oruç tutmanızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca kafein sizi zinde tutarken yeşil çayın içinde bulunan EGCG ( epigallokateşingallat) ve doğal kafein bir araya geldiklerinde yağ yakımını ve metabolizmayı hızlandırır ve yağ depolanmasını azaltır.
Kalp ve damar sisteminizi koruyan ve kan şekerini düzenleyen üzüm çekirdeği ekstresi ve krom
Ramazanda beslenmeye bağlı olarak kolesterolün yükselmesi kalp hastalıklarını ortaya çıkartabiliyor. Oysa sahurda ve iftarda ağır yemeklerden sonra alınan birer tablet üzüm çekirdeği ekstresi-krom tableti kanda kötü kolesterol olarak bilinen LDL’yi düşürüp, iyi kolesterolü (HDL) yükseltirken özellikle yağdan ve kolesterolden zengin beslenme sonrasında kandaki lipidlerin ve kolesterolün ani yükselmesine bağlı gelişebilecek akut kalp ve damar hastalıklarının oluşumunu önler.
Ayrıca yine üzüm çekirdeği ekstresi içindeki maddelerin antioksidan etkisiyle damara toksik uyarı yapan serbest oksijen radikallerini azaltır. Böylece damar sertliğini başlatan ve ilerleten, enfarktüs ve felç oluşturmasına neden olan faktörleri ortadan kaldırarak kalp ve damar hastalıklarına karşı güçlü bir koruma sağlar.
Ramazanda kolay kolay acıkmamız için de krom polinikolinattan yardım alabilirsiniz. Krom polinikolinat, vücuttaki kan şekerini düzenleyerek oruç tutarken sık sık acıkmanızı engeller, kolay ve sağlıklı bir Ramazan geçirmenize yardımcı olur.
alıntı
 
Geri
Üst