Oruç tutarken susuzluk çekmemek için ne yapmalı?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Oruç tutarken susuzluk çekmemek için ne yapmalı?
Ramazan ayını yaşadığımız şu günler de oruç tutanların en çok sıkıntı yaşadıkları olay susuzluk oluyor. Yaz aylarına denk gelen ramazan ayı malum uzun süren bir oruç gününden oluşuyor. Hayatın devamlılığı için her canlının suya mutlaka ihtiyacı vardır. Susuzluktan dolayı hatta birçok kişi özellikle oruç tutarken baş ağrısı gibi sağlık sorunu yaşıyor. Oruç tutanların mutlaka oruçluyken susuzluğu giden gıdalar tüketmesi gerekiyor.

Oruç tutarken genellikle mide problemi yaşayanlar bunun yanın da susuzluktan ileri gelen baş ağrısı da yaşıyor.

Ramazan da mide yanması ve susuzluk nasıl önlenir? konumuzu tıklayarak işinize yarayacak bilgilere ulaşabilirsiniz.

Oruç tutanlar iftar zamanı geldiğin de gün boyu susuz kaldıklarından dolayı aşırı derecede suya bir yüklenmede bulunuyor. Uzmanlar ise bu konuda şöyle uyarıyor;Sahura kadar azar su içerek vücudun su ihtiyacını bu şekil de karşılamak daha sağlıklı olacaktır.

İftardan sonra içilen kahve ve çay gibi içecekler vücudun su ihtiyacını karşılamaz ve hatta bu içecekler vücuttaki suyun dışarı atılmasını sağlayacağı için sizin susuz kalmanıza neden olacaktır. Bu yüzden oruç tutanların çok fazla çay ve kahve tüketmesi önerilmiyor.

Vücudun su ihtiyacı sadece su ile giderilmez. Su ihtiyacını gidermek için sulu gıdalar, meyve sebzeleri de tüketmelisiniz.

0131404124546.JPG


Oruç tutanların susuz kalmaması için vücudunu yoracak ve kendisini susatacak fiziksel aktivitelerden uzak durması tavsiye olunur.

Kalın kıyafetler yerine daha hafif giysiler giyip serin ortamlar da bulunmak ta susuzluğunuzu azaltma da yardımcı olacaktır.
Bu arada sahur vakti kesinlikle ağır ve yağlı gıdalar tüketmemeye gayret edin. Bunun yerine daha haif türden beslenirseniz orucu rahat geçireceksinizdir. Ağır ve yağı gıdalar hem size kilo aldıracak hemde ertesi gün size susuzluk yaşatacaktır.
 
Geri
Üst