gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113

    osmanlıda aşure

    Konu, 'osmanlı mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    osmanlıda aşure Kullanılacak Malzemeler
    • buğday
    • Fasulye
    • nohut
    • bakla
    • pirinç
    • şeker
    • badem
    Hazırlanma Şekli

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Dini inanışlarda her yöreye göre değişen inanışlar olsa da Aşure gününde birçok peygamberin hayatında önemli ve olumlu olaylar olduğuna inanılır. Bu günde, peygamberlerin ve onlara inananların çok büyük sıkıntılardan, zulümlerden, baskılardan kurtulduğuna inanılırAşurenin yapılış şekli bölgeye göre değişiyor
    Ancak genel olarak, buğday, nohut, fasulye, kuru üzüm, kayısı, badem ve ceviz gibi10’a yakın baklagil, meyve ve sert kabuklu yiyecekler katılıyor. Bunun dışında bazı bölgelerde haşhaş, susam, nar, kenevir, kuru elma ve portakal gibi malzemeler de eklenebiliyor. Türk mutfağının vitamin ve enerji bakımından en sağlıklı ve besleyici tatlısı aşuredir. Tahıl ve kuru baklagiller birlikte kullanıldığı için protein, kuru meyveler kullanıldığı için de yoğun vitamin barındırır.” Aşure çorbasının içinde sadece bitkisel yağlar olduğu için de kolesterolün bulunmadığını bildiren Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ramazan Çelebi, katılan tüm besleyici malzemeler sayesinde aşurede B2, B1, C, A vitamininin yanı sıra bol miktarda demir, çinko, fosfor, kalsiyum ve sodyum içerdiğini belirtti.
    Osmanlıda Aşure
    Tarik-i tabhı: Matûbü’l-miktar kabuğu çıkmış buğdayı ba’det- tathir tencere içine koyup bolca su ile bir taşım kaynatıp altına kömür tozu döküp az ateş ile beş-on saat terk ettikten sonra yine altına odun yakıp kaynadıkça içine kaynamış fasulye ve bakla ve pirinç her ne murat olunur ise ilave ve tatlı olacak miktarı asel veya şeker koyup bir taşım dahi kaynatıp indireler. Eğer pek koyu olur ise bir miktar sıcak su ile alıştırıp tabaklara vaz birle üzerine kavrulmuş badem ezip tenavül buyrula. Âdisi budur.

    NOT: Çok eski bir yemek kitabından değiştirilmeden alınmıştır.
    [/FONT]

     
osmanlıda aşure konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Aşure

    Aşure

    MALZEMELER 1/2 kg buğday 1 çay fincanı pirinç 200 gr kuru ceviz 200 gr kuru fasulye 100 gr pilav fıstığı 200 gr nohut 1 kg toz şeker 4 adet limon 200 gr fındık 50 gr kuş üzümü HAZIRLANIŞI Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın....
  2. Osmanlı

    Osmanlı

    Osmanlı Eskiden Osmanlı İmparatorluğu´nda viskon ve koton karışık üretilen kumaşta çoğu zaman çizgili desen kullanılıyor. Kumaş; ipek, yün ve koton karışımından oluşuyor. Duvar kaplaması, perde ve koltuklarda kullanılıyor.
  3. Aşurenin Tarihçesi

    Aşurenin Tarihçesi

    aşure, nasıl yapılır, tarihçesi, hakkında bilgiler, resmi, aşurenin tarihçesi için yazımıza buyrun arkadaşlar. İnsanların beslenme alışkanlıkları; yaşadıkları zaman, yer, coğrafi koşullar, ekonomik durum ve dini inanış gibi bazı nedenlerden etkilenmektedir. Aşure bir yemek değil bir tatlı çeşididir. Aşure kelimesinin aslı “âşûrâ”dır. Kameri takvimine göre kurban bayramından...
  4. Aşure Yapımı

    Aşure Yapımı

    Aşure Yapımı hakkında bilgi verin aşure nASIL YAPILIYOR.
  5. osmanlı

    osmanlı

    osmanlı zamanında neden ladevri vardı gül devri yoktu

Sayfayı Paylaş