Ot Lekesi, Çimen Lekesi Kıyafetlerden Nasıl Çıkarılır?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Ot Lekesi, Çimen Lekesi Kıyafetlerden Nasıl Çıkarılır?
ot lekesi, çimen lekesi, çimen lekesi nasıl çıkar


Sevgili melekler, çocuklarımızın parklerde bahçelerde oynayarak enerjilerini atması son derece sağlıklı ve güzel bir aktivite. Ancak bu oyun zamanlarının ardından çocuğumuzun kıyafetlerindeki çimen lekelerine canımız hayli sıkılır. Genelde bu lekeler çıkmaz ve o kıyafetler oyun kıyafeti larak dolaptaki yerini alır. Oysa çimen lekesini çıkarmanın da yolları var. Nasıl mı?



çimen-lekesi.jpg



Çimen lekesi
yeni olduysa sıcak sabunlu su ile yıkarsanız çıkacaktır. Kurumuş çimen lekeleri için giysinizin kumaşı hangi madden yapıldıysa ona uygun bir yıkama seçeneğini seçmelisiniz.

Pamuklu ve beyaz kumaştan çimen lekesi nasıl çıkarılır:
  • Yıkama suyu çok sıcak olmalı. Sıcak su ile normal deterjan ve çamaşır suyu eklenerek yıkanmalıdır. Durulama işlemine geçince her litreye bir kaşık sirke ekleyiniz. Bu şekilde pamuklu ve beyaz kumaştan yapılmış pantolon veya eteklerinizi temizlemiş olacaksınız.


Yünlü kumaştan çimen lekesi nasıl çıkarılır:

  • Yünlü kumaştaki leke için yaklaşık 20 litre suya bir çorba kasığı oksijenli su veya beyaz sirke ekleyerek yıkanmalıdır.
  • Sentetik kumaştan çimen lekesi nasıl çıkarılır: sentetik kumaştaki leke biraz daha zordur o yüzden 90 derecelik saf tuvalet ispirtosuna ihtiyacımız olacak. İspirtoyla lekeyi silin ve deterjan ve ılık su kullanarak yıkayın. Durulama işlemi sentetik kumaşlarda önemlidir kumasın iyice durulanması için bol su kullanın.
Renkli kumaştan çimen lekesi nasıl çıkarılır:

  • Öncelikle Lekeli renkli kumaşınızı sıcak sabunlu suyla yıkayınız. 12 litre durulama suyuna 5 çorba kaşığı oksijenli su katınız.
Renkli kumaştan ot lekesi nasıl çıkarılır:

  • Lekeli kısma eter ya da okaliptüs yağı ile silerek lekeyi çıkartabilirsiniz. Bu işlemden sonra kuması normal yıkayın. Kumaşınız kuruduktan sonra iki tarafına kalın kumaş koyun ve ütüleyin.
Flanel kumaştan ot lekesi nasıl çıkar:

  • 1 ölçek tuz ve 1 ölçek tartarik asitini karıştırın. Bu karışımı lekeli flanel kumasın üzerine sürün ve ovalayın. 10 dak. Beklettikten sonra fırçayla fırçalayın.

Sevgili meleklerim ben çimen yani ot lekelerinin nasıl çıkarılacağına ilişkin bir kaç bilgi paylaştım sizlerde sizlerin de daha önceden bu lekeleri tamamen çıkartmak hususunda bildiğiniz yöntemler olabilir. Lütfen konumuzun altından ister kayıt olarak isterseniz misafir olarak paylaşın olur mu. Sevgileeeeeer.
 
Ot lekeleri özellikle açık renkli kıyafetlerde baya güç çıkıyor. Ben ot lekelerini kan lekesini çıkartmak için öncelikle az sulandırdığım şu tüllerde kullanılan beyazlatıcı olan cosla ile bi on dakika bebkletiyorum çitiliyorum gayet başarılı.

Az çimen lekesi kalmış ise güneşe serdiğimizde kalan geri lekeler de kayboluyor ve eser kalmıyor tavsiye ediyorum kızlar. Başka yöntemleriniz var ise lütfen bizlere yazın.
 
Geri
Üst