Otistik bebek davranışları nasıl olur otistik bebek nasıl anlaşılır ?

A

AsuNur

Forum Okuru
Otistik bebek davranışları nasıl olur otistik bebek nasıl anlaşılır ?
Otistik bebek davranışları nasıl olur otistik bebek olduğu nasıl anlaşılır ?

Merhaba

1,5 ay önce doğum yaptım .Bir erkek evladım oldu anne tarafında otistik olan bir akrabam var ve kafamda otizmin genetik olduğu konusunda şüphelerim var Otistik olma ihtimali bebeğimde zihnimde ciddi endişeleri yol açıyor gerçekten moralim bozuluyor 1,5 aylık bebeğin otistik olup olmadığı anlaşılabilir mi otistik bebeklerin davranışları nasıl olur beni bu konuda bilgilendirir misiniz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba
Bence çok endişe etmene gerek yok otizmin kalıtsal olduğu konusunda bilimsel kanıtlanmış bir veri elimizde yok. Otizm genetik olmadığını doğum öncesi bir hastalık olduğu konusunda uzmanların görüşleri var .Yani kısacası otizm kalıtsal bir hastalık değil.

1,5 aylık bir bebeğin otistik olup olmadığını davranışlarına bakarak anlamak mümkün değil. Çünkü otistik bebekler 6 aydan önce otistik davranışları gözlemlemek çok da olası değildir. 6 ay ile 12 ay içerisinde bebekler otistik davranışlar gösterebilirler . Yani en az 6 aylık olması gerekir ki davranışlarından otistik olma ihtimali düşünebilirsin.

Bir buçuk aylık bebeğin herhangi bir davranış şekline bakarak ya da akrabalarından bir tanesi otistik benim bebeğimde otistik mi diye kaygılanmaya hiç gerek yok otizm genetik değildir yani kalıtsal değildir 1,5 aylık bebeğin de davranışlarıyla otistik olup olmadığını anlayamazsın.

Konuyla detaylı daha önce bilgiler vermiştim incelemek istersen aşağıdaki linkte bulabilirsiniz

 
Geri
Üst