Etiketler:
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.171
    Beğenilen Mesajlar:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Otlu pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.













    < Konu Resmi..>







    Malzemeler:

    3 su bardağı baldo pirinç

    4.5 su bardağı sıcak et suyu

    1 demet dereotu

    1 demet maydanoz

    30 gr tereyağı

    Birkaç damla limon suyu

    Tuz

    Hazırlanışı:
    * Pirinci 1 tutam tuz ve birkaç damla limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastaşı gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün. Dereotu ve maydanozu temizleyip bir kaba kıyın.
    * Tereyağının yarısını tencerede eritip pirinci karıştırarak kavurun. Et suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Ateşi kısın ve pirinçler suyunu tamamen çeken kadar pişirin. Ocaktan alıp kalan tereyağı, dereotu ve maydanozu ilave edin. Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatın. 5 dakika dinlendirin. Küçük kalıplara alıp üzerlerine sıkıca bastırın. Servis tabağına ters çevirip alın. Servis yapın.



     
Otlu pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. poşette otlu limonlu tavuk

    poşette otlu limonlu tavuk

    limonlu tavuk Malzemeler: 1 adet bütün tavuk, 2 adet kuru soğan, halka halka doğranmış, 3 adet sarımsak, dövülmüş, 4 dal taze kekik, 1 limon, zeytinyağı, tuz, karabiber. Hazırlanması: Yemeği hazırlamaya başlamadan yarım saat önce tavuğu buzdolabından çıkartın. Yarım saat sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Fırını 220 dereceye getirin. Tavuğun içine, üzerine ve derisinin altına...
  2. Fırında tavuklu pilav

    Fırında tavuklu pilav

    fırında tavuklu pilav firinda tavuklu pilav fırında tarifi tavuk Fırında tavuklu pilav malzemeler.. 2 subardağı pirinç(10 dk sıcak suyla ve tuzla ıslatılmış sonra yıkanmış) 3 kaşık arpa şehriye 4 adet tavuk butu (küçük parçalara ayrılmış) 1adet sogan(incecik doğramış) 1 adet domates(kabuğu soyulmuş küp doğranmış) 2 kaşık tereyağı 4 kaşık sıvı yağ tuz karabiber kimyon 1.5bardak tavuk suyu 1...
  3. Zereshk Pilavı

    Zereshk Pilavı

    Malzemeler : 1 adet tavuk budu Kızartmak için: Sıvı yağ Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı zereshk 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı yağ Yapılışı : Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı...
  4. fırın poşetinde otlu ve limolu tavuk

    fırın poşetinde otlu ve limolu tavuk

    fırın poşetinde et firin posetinde et poşette bütün tavuk fırın poşetinde bütün tavuk firin poşeti ile yapilan yemekler Leziz mi leziz, hafif mi hafif bir et yemeği... Parmaklarınızı da bu yemekle beraber yiyeceksiniz..:) FIRIN POŞETİNDE OTLU VE LİMONLU TAVUK Malzemeler: 1 adet bütün tavuk, 2 adet kuru soğan, halka halka doğranmış, 3 adet sarımsak, dövülmüş, 4 dal taze kekik, 1 limon,...
  5. Haşhaşlı otlu ekmek

    Haşhaşlı otlu ekmek

    Melişlerim lezzetli bir tat mutlaka deneyin:) Malzemeler 1 adet yaş maya 1 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay bardağı keten tohumu 1 çay bardağı susam 1 çay bardağı haşhaş 1 çay bardağı çörek otu Alabildiği kadar un 1 tutam tuz Hazırlanışı 1 bardak ılık suda yaş mayayı eritip yoğurma kabına dökün .Sıvı yağ ,tozşeker ve alabildiği kadar un ekleyip biraz yoğurun.Sulu...

Sayfayı Paylaş