Özgeçmiş

M

Misafir

Forum Okuru
Özgeçmiş
Özgeçmiş hazırlarken bu sözcüklerden uzak durun

Özgeçmiş hazırlarken kullanmanız gereken birçok kelime var. Bunun yanında, bazı kelimelerden de kesinlikle kaçınmalısınız. İşte bunların en tehlikelileri:

Kısaltmalar

İş arayanların çoğu, sektör ve işle ilgili bilgi sahibi olduklarını göstermek amacıyla, sadece o sektörde çalışanların bildiği kısaltmalar kullanır.

Tabi bunu abartırsanız, özgeçmişiniz gizli kodlarla dolu hale gelir. En iyisi, sadece bilinen kısaltmaları kullanmaktır. Bazen de, örneğin bilişim gibi sektörlerde, oldukça fazla kısaltma vardır; hatta her şey kısaltmalar halindedir. Siz yine de bu kelimeleri ekonomik kullanın.


Ben, benim...

Özgeçmişiniz sizi anlatıyor, ama yine de “ben, benim” gibi sözcüklerden uzak durun. Bu sözcükler özgeçmişinizi okuyanın ilgisini kolaylıkla dağıtabilir. Daha önemlisi ekip çalışmasının vurgulandığı günümüz iş dünyasında "ben" yerine "biz"i öne çıkaran ifadeler kullanmalı.

Olumsuz sözcükler

Önceki işinizi ne sebeple terkettiyseniz terkedin, şunları kesinlikle kullanmayın: sıkıldım, atıldım, nefret ediyordum... Bu sözcükleri gören işveren onlara takılıp kalacak, becerilerinizin hiçbir önemi kalmayacaktır.

Akılda kalın

Şu sözcükleri sık kullanırız: Bir, çok, çünkü, ve, bu yüzden gibi. Özgeçmiş hazırlarken olabildiğince az kullanın. Okuyanın aklında daha fazla kalacaktır. Unutmayın ki işveren onlarca, hatta yüzlerce özgeçmiş okuyor.

Ayrıca, anlamını tam olarak bilmediğiniz kelimeler kullanmayın. Çoğu aday daha bilgili ve tecrübeli görünmek adına bu yola başvuruyor. Görüşme aşamasına geldiğinde, kullandığı sözcükler sorulduğunda ise zor durumda kalıyor. O yüzden en önemlisi, işi basit tutmak.
 
Geri
Üst