özgürlük

melegim

Yeni Üye
Üye
özgürlük
Unutmayalım ki; imkanlarımızın içerisinde kendimizi mutlu hissettirecek kadar özgürlüğü aramak da bir özgürlüktür ve özgür olmak için çaba sarfetmemizde kişiliğimizi bulma aşamasıdır .
spacer.gif
Özgürlük... Bazen hırçın rüzgara karşı dudakların çatlayana kadar koşmak, bazen yağan yağan yağmurun altında yürümek, bazen kendi paranı emek harcayarak biriktirerek çok istediğin bir şeyi satın almak, bazen yalnız ve çaresiz olduğun anlarda bile kendini güçlü hissetmek... Ya da başkaldırmak, haykırmak, düşündüklerini ifade etmek... Belki de hayatla ya da kendinle mücadele etmek...

Herkes ne kadar çok ister özgür olmayı. Oysa o kadar da uzakta aramamıza gerek yoktur özgürlüğü... Çünkü hemen hemen hepimizin mutlu olmamıza neden olabilen özgürlük, kendimize olan güvenle başlar. Hayatın içinde olduğumuzu hissettiğimiz anda başlar. Kendi ayaklarımızın üzerinde durabiliyorsak ya da en azından durmaya çalışıyorsak ve etrafımızda ihtiyacımız olduğunda yardıma koşacak insanlar varsa özgürlük adımı atılmış demektir. Bazen tehlikeli bir uçurumdan düşme tehlikesi varken dağa tırmanacak kadar cesaret isteyen, bazen korktuğumuzda sarılabileceğimiz kişilerin olduğunu bilmektir özgürlük. Uzaklarda ararız özgürlüğü... Oysa özgürlük içimizdedir. Ruhumuzdadır. Özgürlüğü hissedebilmemiz için elimizde bulunan imkanların sınırını zorlamalıyız ama o imkanları ve kendimizi kaybetmemek için aşırıya kaçmamalıyız. imkanlarımızda istediğimiz kadar özgür olmamızı sağlamıyorsa sınırları zorlamamalıyız. Çünkü bazen özgür olmak istiyorum derken başka şeylere bağımlı kalabiliyoruz.

alıntı
 
Geri
Üst