pancar salatası!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
pancar salatası!
Balıktan sonra en değerli Omega-3 kaynaklarından biri ceviz. Bir diğeri de keten tohumu yağı. Günde 1 çay kaşığı keten tohumu yağı günlük Omega-3 ihtiyacınız için yeterli.

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk

Malzemeler:


2 pancar

7-8 beyaz lahana yaprağı

1 çay bardağı çekilmiş ceviz

1 çorba kaşığı kapari

2 çorba kaşığı konserve mısır

2 çorba kaşığı elma sirkesi

1.5 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı keten tohumu yağı

Tuz

Hazırlanışı:
* Pancarların saplarını kesip kabuklu olarak haşlayın ve süzün. Kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Lahana yapraklarını ince şeritler halinde doğrayın.

* Sirke, zeytinyağı, keten tohumu yağı ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Lahana, ceviz, kapari ve mısırı ayrı bir kâsede harmanlayın.

* Pancar dilimlerini servis tabağına dizin. Ortasına lahanalı karışımı yayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın.


Pancar salatasının 1 porsiyonu 75 kaloridir.
 
Geri
Üst