panik atak hakkında bilgi

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
panik atak hakkında bilgi
Etrafımda çok duyuyorum herkes panik atak hastası. Acaba gerçekten öyle mi yoksa bu insanlar hastalığı kendilerine mi yakıştırıyor. Bir güzel bilgi verseniz nedir bu panik atak ?
 
Panik Atak Nedir Belirtileri Nelerdir

Panik atak, başta panik bozukluk olmak üzere birçok psikiyatrik bozuklukta ve bazı fiziksel hastalıklarda görülen yoğun korku, kaygı, yoğun endişe karışımı bir nöbettir.Günümüzün değişken, oynak yaşam ortamlarında, yaşam kaygılarının artması, maddi ve manevi kaos ile belirsizlik durumunun yarattığı “hiçlik duygusu”nun çoğalmasıyla paralellik gösteren panik atak, tüm dünyada toplum sağlığını tehdit eder boyuta gelmiş durumdadır.

Panik Atak hastalığı ve belirtileri

Panik atak diğer hastalıklar gibi olmayıp, akabinde farklı duygular yaşatan bir rahatsızlıktır. Panik atak halk arasında asıl anlamda korku gibi tabirlerle tanımlanır. Ama panik atak böyle olmayıp akabinde kayıplardan, acılar veya üzüntülerden kaynaklık ederek oluşan bir rahatsızlıktır. Ve panik atak rahatsızlığı ilk olarak bu belirtmiş olduğumuz duyguları yaşar ve bunun etkisinde kalıp 6 ya da 1 ay sonra panik atak hastalığına tutulur. Panik atak rahatsızlığında belirti kalp çarpıntısı gibi tam 36 belirti seçeneğiyle anlaşılmaktadır. Halk arasında panik atak ölüm korkusu olarak ta bilinir ama herkes de farklı olan panik atak ölüm korkusu anlamına kesinlikle gelmez.

DOĞAL ON ALTIN KURAL

1-Pozitif düşünce inancı ve kararlılık.

2-Doğanın kanunlarına ve genel haline uyum gösterme,doğanın önemli bir parçası bilinciyle hareket etmek.

3-Dengeli,düzenli beslenme yanı sıra;biyolojik saatin sonbahar-kış bakımını gerçekleştirecek yiyecek içeceklere dikkat etmek.

4-Düzenli egzersiz,hareketlilik.

5-Sonbahar-Kış gelmeden önce sonbahar ve kışla ilgili önemli planlar yapmak,hedefler koymak bu amaçla arkadaş grupları oluşturmak.

6-Tembel,miskin,bezgin,mutsuz ve bağımlılık davranışları olan arkadaşlardan uzak durmak.

7-Mizahla ilgilenmek,mutlaka gülebilmek,gülemiyorsak onu öğrenmek.

8-Aile değerlerini önemsemek ve iyi bir aile ortamı oluşturmak.

9-Hangi işte olursa olsun işini önemseme;işin hakkını vermek.

10-Temel insani değerlere sahip olma,kişilikli,nitelikli insan olmak.
 
Geri
Üst