Papağanın Kafesi Nasıl Olmalıdır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Papağanın Kafesi Nasıl Olmalıdır?
papağanın kafesinin özellikleri, papağan kafesi nasıl olmalı, papaganın kafesi tavsiyeleri
Uzun ömürlü ve zeki kuşlar olduklarından dolayı papağan severler beslemek için farklı papağan ırklarından birini seçiyorlar. Bizde jako cins "Paşa" isimli bir papağana sahibiz ve ailemizin bir ferdi olarak kabul ediyor onu çok seviyoruz:) Papağanlara elinizden geldiğince yakın davranıp küstürmemeye çalışmanız gerekiyor .Evet yanlış duymadınız papağanların küsme özelliği olduğunu biliyormuydunuz:D:D Birde çok korktukları zaman kalp krizi geçirebiliyorlar çünkü ilk aldığımız papağanımız ne yazıkk bir gün sonra kalp krizi geçirmişti. İlk kez bir papağan alıp besliyecekseniz öncelikle kafesi hakkında sizlere bilgiler vermek istiyorum. Onların en rahat şekil de hareket edip yaşamaları için kafeslerin de bulunması gereken bir takım özellikler vardır. Papağanların kafesi nasıl olmalı diye merak edenler için gereken bilgileri paylaşıyoruz.
papagan kafesi.jpg

Papağanların mutlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için en önemli unsurlardan birisi de uygun bir ev yani kafestir. Eğer bir papağan daha doğrusu bir kuş besliyorsanız kuşunuz için en uygun kafesi seçmelisiniz. Bu yazımızda sizlere kısaca papağanların kafeslerinden bahsedeceğiz.

Papağanlarda kafes’in büyüklüğü her yönden papağanın kanat açıklığının en az 1,5 katı olmalıdır. Yani papağanınız kanadını açtığında kaç santimetre ise kafesin büyüklüğü bunun en az 1,5 katı olmalıdır.
Kafeslerle ilgili ilgili önemli bir husus ise parmaklıklar arası genişliktir. Kafeslerin parmakları arasındaki genişlik çok fazla olmamalıdır. Çok fazla olursa kuşunuz kafasını buraya sıkıştırabilir ve bu da çeşitli yaralanmalara neden olabilir. Bu neden ile kafeslerin parmaklıkları arasındaki genişlik; en az 12 mm olmalıdır.
Ayrıca kafeste çeşitli büyüklüklerde ve şekillerde tünekler olmalıdır.
 
Geri
Üst