Parfüm Serileri

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Parfüm Serileri
Parfümler alkolün saflığına, öz yağların yoğunluklarına ve karışımlarını oluşturan notaların dağılımlarına göre konsantrasyon türlerine ayrılır. En fazla kullanılan 3 konsantrasyon, “parfum”, “eau de parfum” ve “eau de toilette”tir. Bunların yanı sıra, “eau fraîche”, “eau de cologne” ve yan ürünler olarak adlandırılan deodorant, sabun, vücut kremi, vücut pudrası, duş jeli serileri tamamlayan diğer konsantrasyonlardır.

Parfum (öz)
Parfümün özünü oluşturur. Parfüm yaratıcısının üzerinde çalıştığı kokunun kaynağıdır. Konsantrasyonlar arasında kokusu en kalıcı olandır. Rötuşsuz (yenilemeden) 4 ila 6 saat arasında kalıcıdır. Dikkat! Parfüm özleri oldukça yağlıdır; giysilerinizde leke bırakabilir.

Eau de parfum
Parfüm özüne çok yakındır. Parfüme oranla daha az kalıcıdır.

Eau de toilette
En hafif koku türüdür; fazla kalıcı değildir. Öz yağlar ile alkol saflığı açısından en düşük konsantrasyona sahiptir.

Bir seride bulunan parfum, eau de parfum ve eau de toilette aynı kompozisyona sahip olmayabilir. Parfüm yaratıcısı konsantrasyonlara hafiflik kazandırabilmek için, "parfum" içinde bulunan çok etkili bir notayı "eau de toilette"te kullanmayabilir. Parfümlerin yan ürünleri ile parfümlenmek de mümkündür. Sütler, losyonlar, parfümlü yağlar da 3 ila 8 saat arasında kalıcı; 1,5 metrelik bir çember içinde yayılıcıdır. Özellikle banyo yan ürünleri parfümün en önemli tamamlayıcılarıdır. Yan ürünler arasında en kokulu ve kalıcılar olanlar banyo köpükleri ve parfümlü vücut pudralarıdır.



ailem.com
 
Geri
Üst