parmak arası terlikte büyük tehlike

BöğüRTLen

Yeni Üye
Üye
parmak arası terlikte büyük tehlike
Dünyaca ünlü şarkıcı Bob Marley'in hayatını kaybetmesine neden olan melanom hastalığı parmak arası terlik giyenleri tehdit ediyor. Uzmanlar koruma faktörlü krem kullanılmaması durumunda sandaletlerin cilt kanserine davetiye çıkardığını açıkladı.Havaların ısınması ve güneşin etkisini daha fazla göstermesi, cilt hastalıklarının görülme sıklığının da artmasına neden oluyor. Özellikle son yıllarda moda ikonları olarak gösterilen Mischa Barton, Kate Moss gibi ünlülerin ayaklarından çıkartmadığı parmak arası terlikler eski saltanatını yeniden kazandı. Birçok kişinin özellikle rahat olduğu için tercih ettiği parmak arası terlikler cildi savunmasız bırakıyor.

Bir ayda 3 vaka görüldü


Estetik ve rahat bir görüntüye sahip olmasının yanı sıra parmak arası terlikler koruma faktörlü krem kullanılmaması durumunda birçok hastalığa davetiye çıkartıyor. Londra Kliniği tarafından yapılan geniş kapsamlı bir araştırmaya göre parmak arası terlikler cilt kanseri hastalığına yakalanma riskini artırıyor. Eski Roma döneminde Gladyatörler'in giydiği bu meşhur terliklerin cilt tümörü olarak adlandırılan melanom hastalığına neden olduğu saptandı. Londra Kliniği'nden doktorlar sadece son bir ay içerisinde 3 hastanın parmak arası terlik giymeleri nedeniyle melanom hastalığına yakalandığını açıkladı.

Lekeleri önemsemeyin


Doktor Anthony Kontos hastaların çoğunlukla ayak üzerlerinde oluşan lekeleri önemsemediklerini fakat bunların çok dikkatle takip edilmesi gerektiğini kaydetti. İnsanların direk güneşe maruz kaldıkları için sadece yüzlerine koruyucu faktörlü güneş kremi sürdüklerini belirten Kontos, güneş gören en küçük alana dahi nemlendirici sürülmesi gerektiğinin altını çizdi. Özellikle melanoma hastalığının küçük yaşlarda ortaya çıktığını ifade edenn Kontos melanamo hastalığının en çok ayak tabanının üzerinde, parmak aralarında ve tırnak altında çıktığını belirtti. Dünyaca ünlü şarkıcı Bob Marley'in de melanoma hastalığından hayatının kaybettiğini kaydeden araştırmacılar, bu sinsi hastalığa karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı.


mynet
 
Cevap: parmak arası terlikte büyük tehlike

dikkat etmek lazim gercekten sifr guzel görünmek icin sagligmizdan olmayalim,paylasim icin sagol canm
 
Geri
Üst