1. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    10.558
    Beğenilen Mesajlar:
    227
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL

    Pastane Usulü Açma Tarifi (Resimli-Denenmiş)

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında HaYaL tarafından paylaşıldı.

    acma tarifi acma tarifleri açma tarifleri resimli tarifi resimli pastane açma Meleklerim açma ve poğaça seviyorsanız eğer pastaneden almak yerine ,pastanede satılanların aynısını kendiniz bu tarifle yapabilirsiniz.Ben denedim gayet güzel oldu.

    [​IMG]

    Malzemeler:

    * 1 su bardağı sıvı yağ
    * 5 yemek kaşığı toz şeker
    * 4 çay kaşığı tuz
    * 1 adet yaş maya (42gr) yoksa küçük 1 paket instant maya
    * 2 su bardağı su ve süt karışımı (1 bardak süt + 1 bardak su )
    * Oda ısısında margarin
    * Alabildiği kadar un
    * üzerine sürmek için yumurta sarısı
    * Çörek otu

    Hazırlanışı:

    Süt ve suyu bir tencerede karıştırıp ısıtın(ılıtın),şeker ve tuzu ekleyin,karıştırın.

    Ocaktan alıp parmağınızla sütün sıcaklığını kontrol edin.Sıcak olursa maya tutmaz,ılık olmasına dikkat edin ve mayayı karıştırın.

    10dakika kadar bekletin,mayalansın,sütün üstünde kabarcıklar oluşucak.

    Sonra diğer malzemeleri ekleyip hamuru güzelce yoğurun ve 20dakika dinlendirin.

    Beklemeden sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde açın.

    Oda ısısındaki margarinden dolu bir çay kaşığı yağ alıp hamurun açmış olduğunuz yüzeyini yağlayın.

    Hamuru iki ucundan ters yönlere burarark uçları birleştirin.Ortadaki boşluk,delik biraz geniş olsun,çünkü kabarıcaklar.

    Açmaları yaptıktan sonra 20-30 dakika bekletin.Ben hafif ısıtılmış fırında bekletiyorum,daha çabuk kabarıyorlar.

    Son işlem olarak üstlerine yumurta sarısını sürüp çörekotu ile süsleyin.

    180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.

    Aynı hamurdan puf puf poğaçalar da yapabilirsiniz.

    [​IMG]


    Not: Yaş maya yoksa tariflerde geçen yaş maya gramajının yarısı kadar kuru maya kullanabilirsiniz.

    Örneğin 42gr yaş maya yerine 20gr kuru maya.


    [​IMG]

    Yanında Nescafeyle tadına doyulmaz.

    Afiyet Olsun ;)

     
    Young bride bunu beğendi.
  2. mondiyar

    mondiyar Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    3 Ocak 2011
    Mesajlar:
    3
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Agzim sulandi ya cok güzel duruyor
     
  3. hüzün meleği 26

    hüzün meleği 26 Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    11 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.157
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Ödül Puanları:
    48
  4. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    10.558
    Beğenilen Mesajlar:
    227
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    Evet canım ben yaptım.:)
     
  5. Ariza

    Ariza Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.407
    Beğenilen Mesajlar:
    83
    Ödül Puanları:
    0
    Hayalim yawww off gece gece canim cekti. Tatile geldigimde bunlari okadar cok yiyorum ki hic bikmadan artik evde de yapacagim...paylasimin icin tsk ederim cok güzel ellerine saglik güzelim...
     
  6. zuzumm_

    zuzumm_ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Aralık 2010
    Mesajlar:
    1.535
    Beğenilen Mesajlar:
    196
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    nerDe oLduğumu bende biLmiyoRm
    uff canım çekti tek başına mı yedin
     
  7. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    10.558
    Beğenilen Mesajlar:
    227
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    :D Teşekkürler kızlar beğenmenize sevindim kesinlikle denemelisini.z

    Hayır tatlım tek başıma yemedim bunlar 1 tepsiden sadece 2 si.:)
     
  8. aysegül87

    aysegül87 Hamiş Melek

    Kayıt:
    14 Ekim 2010
    Mesajlar:
    1.018
    Beğenilen Mesajlar:
    64
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Almanya-Köln
    canim cekti harika
     
  9. zuzumm_

    zuzumm_ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Aralık 2010
    Mesajlar:
    1.535
    Beğenilen Mesajlar:
    196
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    nerDe oLduğumu bende biLmiyoRm

    bize yollamak yokmu:cry:

    bidaha yap bizede yolla olar mı:D
     
  10. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    6.847
    Beğenilen Mesajlar:
    407
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ
    Hayal aç kapıyı geliyorum :)
     
  11. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    10.558
    Beğenilen Mesajlar:
    227
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    Gel bebişim zaten ben zaten rejimdeyim hepsi senin olsun :haha:
     
  12. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    6.847
    Beğenilen Mesajlar:
    407
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ
    hepsini yerim eve giderkende paket yaparım hahaha
     
  13. *Gizemli Kıs*

    *Gizemli Kıs* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.742
    Beğenilen Mesajlar:
    260
    Ödül Puanları:
    0
    Ay canım çekti ya tarif için saol hayalim
     
  14. Misafir Melek

    Misafir Melek Forum Okuru

    harika tarif

    ben bayıldım sizde deneyin bayılın.
     
  15. sılam_nisa

    sılam_nisa Hamiş Melek

    Kayıt:
    1 Ocak 2010
    Mesajlar:
    2.529
    Beğenilen Mesajlar:
    1.023
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    ''bebişini beklemede''
    rejim mi ben böyle bir açma karşısında rejimi çoktan çöpe atardım iyi sabır yani hayalıi :D en kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık ayyyyyyy kokusu mu geldi ne :D:D
     
Pastane Usulü Açma Tarifi (Resimli-Denenmiş) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kore Usulü Sebzeli Makarna Tarifi Resimli

    Kore Usulü Sebzeli Makarna Tarifi Resimli

    Kore Usulü Sebzeli Makarna Tarifi Resimli yapılışı yapımı hakkında bilgi. Merhaba kızlar sizden yeni bir tarif edinmek istiyorum Kore Usulü Sebzeli Makarna Tarifi istiyorum acaba Kore Usulü Sebzeli Makarna nasıl yapılır, banada söyleyin :)
  2. Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli

    Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli

    Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli Merhaba bayanlar sizden Roma Usulü Enginar Tarifini yazmanızı rica ediyorum
  3. Roma Usulü Enginar Yemeği Tarifi (resimli)

    Roma Usulü Enginar Yemeği Tarifi (resimli)

    Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli Roma Usulü Enginar Tarifi Roma Usulü Enginar Siz de benim gibi enginar sevenlerdenseniz melekler, bu tarifi denemek için bir an önce kolları sıvayacağınıza eminim :) Ben en kısa zamanda deneyeceğim. Şimdi hemen tarifimize geçiyorum.. Malzemeler: 12 küçük ya da 6 büyük boy enginar Limon suyu (büyükçe bir limonun yarısının suyu ya da daha fazlası) 1...
  4. Kolay Açma Tarifleri Resimli

    Kolay Açma Tarifleri Resimli

    Kolay Açma Tarifleri Resimli yapılışlarını yazarsanız çok sevinirim kızlar açmayı kocam çok seviyorda :)
  5. Resimli Kolay Açma Tarifleri

    Resimli Kolay Açma Tarifleri

    Kolay Açma Tarifleri , Resimli Kolay Açma Tarifleri , Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda benim de en sevdiğim açma tariflerini sizlerle paylaşıyorum. Çocuklarınıza ve çaya gelen misafirlerinize ikram edeceğiniz kolay açma tarifleri burada! Açma MALZEMELER: 3 su bardağı süt 1 yemek kaşıgı kuru maya 2 yemek kaşıgı şeker 1 tatlı kaşıgı tuz 1 su bardagı sıvı yag alabidigine un ....

Sayfayı Paylaş