1. melegimsin

    melegimsin Hamiş Melek Üye

    Kayıt:
    5 Haziran 2011
    Mesajlar:
    149
    Beğenilen Mesajlar:
    58
    Ödül Puanları:
    28
    Şehir:
    London

    Patlican Kebabi ...

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında melegimsin tarafından paylaşıldı.

    Selam hanimlar kendim bildigim ve yaptigim bi tarifi sizee soylemek istiyorum iste benim bildigim tarif umarim begenirsiniz:D Malzemeler: 500 gram orta yagli koyun kiymasi 1 kg orta boy patlican 1 kg domates 1 adet sogan 6-7 tane yesil biber 3-4 dis sarmisak Karabiber, kirmizi pul biber ve tuz Yapilisi: Kiymanizin ustune bi adet sogani ve sarmisaklari rendeleyin .Ardindan uzerine karabiber,kirmizi pul biber ve tuz ekleyin. Ve bunlari iyice yogurtukdan sonra buzdolapinda 1 saat kadar bekletin.Patlicanlarin ustunu pijama seklinde halka halinde kalin kalin kesiniz .Patlicanlari tuzlu suda biraz bekletin.Dolaptaki kofteyi harcini alip ceviz buyuklunde yapiniz.Kofteleri kesilmis patlicanlarin arasina yersletriniz.Ve patlicanlari tepsiye dizdikten sonra uzerlerine tereyagini kucuk parcalar halinde indirin bu sivi yagda olabilir.Hazirladiniz patlicanlari 300 derecede 45 dakika pisirin firina surundukten sonra. Dometesleri hafif kalin seklinde kesiniz.Patlicanlarinizi cikarmaya yakin uzerlerine domatesleri yerlestirinz domateslere hafif tuz eklemeyi unutmayin ve yesil biberleri yerlestirip tekrar firina gonderiniz.Domates ve yesil biberler hafif solduktan sonra cikariniz.Bulgur pilavi ile servis yapiniz.Afiyet olsun..:)
     
    nese355 bunu beğendi.
Patlican Kebabi ... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Cevizli patlican sarmasi

    Cevizli patlican sarmasi

    MALZEMELER 4 Adet orta boy patlıcan 4 Adet Yeil biber 1 su bardağı Ceviz içi 1/2 Demet maydanoz 3 Yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarmısak 250 gr Yoğurt Karabiber Sirke Tuz HAZIRLANIŞI Patlıcan ve biberleri fırnda közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Ceviz içini mutfak robotunda küçük parçalar haline getirin. Sarmısakları ezin. Maydanoz dışındaki bütün malzemeleri salata tabağına...
  2. kebabe

    kebabe

    (Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo’da yetisen Piperaceae’nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir. alıntıdır
  3. Kebabe

    Kebabe

    Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo'da yetisen Piperaceae'nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir.
  4. Patlican Rulo

    Patlican Rulo

    soğuk meze patlican rulo nasıl yapılır malzemeleri hakkında bilgiyi buradan bulabilirsiniz Patlican rulo ya bayılırım. Gerçi patlicanın herşeyi beni cezbeder. Özellikle patlican ezme salataya ve patlican kebabı na. Patlıcan,patlıcan olalı böyle lezzetli olmamıştır buna emin olun. Süper ve farklı tadı ile patlıcanın bu halini çok beğeneksiniz . Evet hep bilikte bu tarife...
  5. Karadeniz usulu Patlican kizartmasi

    Karadeniz usulu Patlican kizartmasi

    karadeniz yemekleri patlican yemekleri kizartmalar patlican kizartmasi patlicanli yemekler yoresel yemekler konulari burada melekler Merhaba Melekler, Bugun karadeniz bolgesi yoresel patlican kizartmasinin tarifini sizlerle paylasmak istiyorum... Standart kizartmadan biraz daha farkli, cunku bu patlicanlari ilk goren balik saniyor:) Yapimi oldukca basit aslinda...Yanina da mis gibi tane...

Sayfayı Paylaş