Patlıcan Reçelinde Kireç Kullanılır

S

selennaz43

Yeni Üye
Üye
Patlıcan Reçelinde Kireç Kullanılır
Patlıcan reçeli Kireç Suyuyla
MALZEMESİ
1 Kg. çok küçükpatlıcan
1 Kg. toz şeker
1 Adet Limon
1 Paket vanilya
1 Kg. sönmemiş kireç


YAPILIŞI
1 Bahçeden toplanan parmak boyunda patlıcanların kabuklarını ince zar gibi soyup, sap kısmını külah gibi kesiniz ve tenceredeki bol soğuk suya atınız.
2 Patlıcanların soyulması bitince tencereyi ateş üzerine koyun ve ezmeden haşlayın.
3 Bir kap içinde aşağıda gösterildiği gibi kireç suyu hazırlayınız.
4 Patlıcanları kireç suyunda yarım saat bekletiniz ve sonra 8-10 kere bol suda yıkayarak avuç içinde sıkınız.
5 1 Kg. şekeri bir bardak su ile kaynatınız.
6 Patlıcanları içine atarak ağır ateşte kıvama gelene kadar kaynatınız.
7 Ateşten indirmeden 10 dakika evvel limon suyu ve indirmeye yakın da vanilya ilâve ediniz.
8. Ağzını kapatarak soğumaya bırakınız.Reçel


 

Benzer İçerikler

gurbet kuşu
Cevaplar
0
Görüntüleme
3K
gurbet kuşu
gurbet kuşu
MEÇHUL
Cevaplar
0
Görüntüleme
928
MEÇHUL
MEÇHUL
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
3K
Misafir
M
*MeleK*
Cevaplar
3
Görüntüleme
1K
Krizantem
K
T
Cevaplar
1
Görüntüleme
3K
murver_cicegi
M
Üst