Patlıcanlı Pilav

T

TİTAN

Forum Okuru
#1
Patlıcanlı Pilav
patlıcanlı pilav
patlıcanlı pilav tarifi
patlıcanlı pilav nasıl yapılır



Patlıcanın taze olduğu yaz mevsiminde daha daha lezzetli olan patlıcanlı pilav tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz melekler :)




3 su bardağı iri taneli baldo pirinç
3 adet soğan
1çorba kaşığı dolma fıstığı
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı karabiber
1çay kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı zeytin yağı
3 bardak su
4-5 adet kemer patlıcan

YAPILIŞI:

Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu sirkeli suda 20 dakika bekletiyoruz. Bu arada pirinci iyice yıkayıp ılık tuzlu suda beklemeye bırakıyoruz. Soğanları ince ince doğruyoruz. Patlıcanları süzüp hafifçe sıkıp kızgın yağda kızartıyoruz.

Pirinci son bir kez yıkayıp süzüyoruz.
Doğranmış soğanları ve dolma fıstığını zeytinyağında hafif renk alana kadar sulandırmadan kavuruyoruz. Ardından pirinci de ilave edip 3-4 dakika daha beraberce döndürüyoruz.


Tuz, şeker, ve suyu katıp hızlı ateşte fokurdayana kadar kapakla pişiriyoruz. Pirincin üstü göz göz olduğunda patlıcanları içine katıp bir iki defa karıştırıp pilav suyunu tamamen çekene kadar bir kaç dakika daha kısık ateşte bırakıyoruz. Ocağı kapatıyoruz ve delikli yayvan kepçeyle nazikçe karıştırıp üstüne peçeteyle demlenmeye bırakıyoruz. Ben ılınana kadar da birkaç kez karıştırıp pilavı havalandırmayı tercih ederim. Bazıları manzara bozulmasın diye pek karıştırmazsa da ben tadın daha iyi karışacağını düşündüğümden ve pilavın dipte kalıplaşmasını önlemek için karıştırırım. Baharatların kokusu ve rengi değişmesin diye tarçın, karabiber ve dereotunu pilav ılındıktan sonra ekliyoruz ve son bir kez karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
 

Benzer Konular