Patlıcanlı Zarf Böreği

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Patlıcanlı Zarf Böreği
patlıcanlı hamur işleri
zarf_boregi-6170.jpg






MALZEMELER
2 adet yufka
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı su
1 yumurta sarısı (üzeri için)
susam ve çörek otu



İç malzemesi;
2 adet patlıcan
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
tuz ve karabiber
sıvıyağ



İç malzemesi için;
patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda 10-15 dk. bekletin.Tencereye sıvıyağı ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun.Doğradığınız biberleri ilave edip biraz daha kavurun.Sonra tuzlu suda bekletip yıkadığınız patlıcanları atıp kavurun ve üzerine domatesi rendeleyip tuzunu ve karabiberini ilave edin patlıcanlar pişince altını kapatın soğumaya bırakın...



HAZIRLANIŞI
Su ve yağı iyice çırıpın.Tezgaha bir adet yufkayı serin ve hertarafına su-yağ karışımından sürün.İkince yufkayı üzerine serin ama karışımdan sürmeyin.İkinci şekildeki gibi iki ucu eşit olarak birleştirin ve kalan karışımı sürün.Daha sonra şekil üç gibi tam orta kısma harcı koyun.Kalan uçları şekil dörtte olduğu gibi birleştirin.Şekil beşte olduğu gibi zarf şeklinde katlayın ve yeniden şekil altıda olduğu gibi katladığınız zarf şeklindeki böreği uçlarından yeniden katlayıp bıçakla 8 parça şeklinde kesin.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip 180 deredeki önceden ısıtılmış fırında pişirin...
 
Geri
Üst