Pazartesi sendromundan kurtulmak için tüyolar

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Pazartesi sendromundan kurtulmak için tüyolar
pazartesi sendromundan kurtulmak
Erken kalkmanın mutsuzluğu, masada yığılmış işlerin stresi... Düşüncesi bile insanı yoruyor, değil mi?

Pazartesi günleri her işimizi daha bir isteksiz yaparız. Kendimizi halsiz ve bitkin hissederiz. Keyifsiz oluruz. Bugünü çalışan insanların büyük bir kısmının sevmediği doğru. Nedenleri ise basit: hafta sonu boyunca uyku düzenimiz değişmiş olur. Daha geç yatarız, sabahları uykumuzu alıp kalkarız. Buna iki gün boyunca özgür olmanın özlemi de binince, pazartesi günü başkalarının kararlarına göre yaşamak insanın canını sıkar. Pazartesi gününün takvimlerden silinmesini istemek yerine, neden haftanın beş günüyle barışık yaşamayalım?
En etkin yöntem tabii ki hafta sonları da hafta içiyle aynı saatte yatmak ve sabah da yine erken kalkmaktır. Öğünleri de hafta içi yediğimiz saatlerde yemek doğru olur.
ANİDEN KALKMAYIN
Sabahları birden bire yataktan fırlamayın. Bünyenizi çok fazla yorar. Onun yerine yatakta biraz uzanmaya devam edin, iyice gerinin, yavaşça kendinize gelmeyi bekleyin.
Zinde bir şekilde uyanmak için klasik bir yöntem, sıcak-soğuk duşlarıdır. Bu şekilde kan dolaşımını bir anda hızlandırırsınız.
İster sabah işe gitmeden önce olsun, ister öğlen tatilinde: mutlaka dışarı çıkın. 20 dakika boyunca hızlı yürüyün. Sabah işyerinize yürüyerek veya bisikletle gitme imkanınız varsa harika. Hiç olmazsa, otobüsten bir durak önce inin!
Hafta sonunda yaşadığınız güzel şeyleri gözünüzün önüne getirin. Bir anda gülümsemeye başlayacak, kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
 
Cevap: Pazartesi sendromundan kurtulmak için tüyolar

yok ben bunlarıda yapsam p.tesi sendromundan kurtulamam :D:D o uzmanlara söyle birde benim gibi 4 tane öküzle çalışanlar için daha etkili çözüm yolları bulsunlar :D:D

paylaşımın için tşkler adminim :):)
 
Cevap: Pazartesi sendromundan kurtulmak için tüyolar

paylasım için tsklerr
 
Geri
Üst