pembeyi neden bu kadar cok seviyoruz

kar_tanesi

Yeni Üye
Üye
pembeyi neden bu kadar cok seviyoruz
İngiliz Newcastle Üniversitesi uzmanları kadınların pembe, erkeklerin mavi rengi tercih etmesinin öğrenilen bir davranış mı yoksa genetik mi olduğunu araştırdı.
Toplam 200 kadın ve erkeğe mavi-pembe tonlarından oluşan renk şemaları gösterildi. Her biri 250 farklı şemayı değerlendiren deneklerde kadınların daima pembeye yakın renkleri, erkeklerin ise mavi skalasındaki renkleri seçtiği görüldü. Araştırmacılar kadınların pembeyi, erkeklerin maviyi sevmesiyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

Pembe: Olgun meyve..
İlk çağlarda kadınlar toplayıcılık yapıyordu. Meyvelerin olgunlaşıp olugunlaşmadığını anlamak için de kızarıklıklarına bakıyorlardı ve pembeleşmiş olanları topluyorlardı. Ayrıca çoğalmak için eş seçerken de yanaklarının pembe olmasına dikkat ediyorlardı. Çünkü bu, erkeğin sağlıklı olduğu anl***** geliyordu. İşte bu içgüdüsel tercihler pembe rengi çok sevmelerine neden oluyor.

Mavi: Avlanma havası
İlk çağlarda erkekler avcılık görevini üstlenmişti. Açık ve berrak mavi bir gökyüzü, avcılar için havanın avlanmaya müsait olduğu anl***** geliyordu. Bu durumda bereketli bir gün geçirecekleri inancı maviyi sevmelerini sağladı
 
Cevap: pembeyi neden bu kadar cok seviyoruz

paylaştığın bilgielr için teşeşkürler
 
Cevap: pembeyi neden bu kadar cok seviyoruz

evet canım teşekkürlerr pembeyi sevdiğimi biliyorum ama neden sevdiğimi bilmiyordum
 
Geri
Üst