perde kornişi nasıl takılır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
perde kornişi nasıl takılır?
korniş nasıl takılır
fay0175.jpg
Pencerenin durumunu kontrol edin (unutmayın her gün oturduğunuz bir odada perdeleri çok sık kapatmazsınız) ve eğer ihtiyacınız varsa iki kat akrilik boya uygulayın. Sabah boyayın ve öğleden sonraya kadar bekleyin.
İşinizin kolaylaşması için metal tüpleri tercih edin. Birçok uzunlukta bulabileceğiniz bu tüpler her boyuttaki pencereye sürme yiv sistemleri sayesinde uyum sağlar.
Perde çubuğunun tutturma desteklerini nereye yerleştireceğinizi belirleyin (pencerenin açılmasını engellememeleri gerekir). Genellikle tavandan 10 cm alta yerleştirilen destekler pencerenin diklemesine iki tarafına da 15 cm uzaklıkta yerleştirilir.
Uygun delgili elektrikli bir matkap kullanarak (moloz taşı, briket, beton veya alçıpan plakaya göre) topukların boyuna uygun derinlikte delikler açın.
Ne çok bol bir şekilde, ne de fazla zorlama yapmadan girmesi gere
ken topukları deliklere yerleştirin. Eğer delikler çok büyük kaldıysa topukları kibrit yardımıyla sabitleyin.
Eğer topuklar duvarın dışına taştıysa çıkarın ve deliği yeniden delerek derinleştirin ya da topuğun fazla kısmını duvar seviyesine gelecek şekilde dibinden kesin. İlk desteği vidalayın.
Çubuğu bir ucundan pay bırakarak destek üzerinde tutun ve ikinci desteği de düzgün olması açısından su terazisi kullanarak yerleştirin. Vidaların yerini kurşun kalem kullanarak belirleyin ve bir önceki işlemde yaptığınız gibi matkapla çubuğu delin.
Çubuğu yerleştirin ve perdeyi takın. Perdeler hareket ettirilirken çubuğun kaymasını engellemek amacıyla destek vidalarını sıkıştırın.
Dekoratif kapatıcıları çubuğun uç kısımlarına yerleştirin. Bu tip kapatıcılar plastik ayarlanabilir halkaları ile farklı genişlikteki metalik çubuklara da uyum sağlar.
 
Geri
Üst