Peynİrlİ Pİlavli Sebzelİ Hİndİ Sote

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Peynİrlİ Pİlavli Sebzelİ Hİndİ Sote
PeynirliPilavliSebzeliHindiSote.jpg

Malzemeler:

  • ½ kg hindi kuşbaşı
  • 1 su bardağı konserve mantar
  • ½ su bardağı mısır
  • 2 adet soğan
  • ½ su bardağı konserve bezelye
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • ½ yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı krema
  • ½ demet dereotu


Pilav için Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz







Yapılışı:

Tereyağını tencerede eritip hindi etlerini 5 dakika kavurun. Küp şeklinde doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Bezelyeleri ve mantarları bütün ekleyip bir su bardağı sıcak su ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Mısır tanelerini ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Kekik ve tuzotu ekleyin. Kremayı üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Üzerine kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.

Pilavın Hazırlanışı:

2 Su bardağı pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda yarım saat bekletin. Tereyağını tencereden eritin, yıkanmış pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun. Sıcak su ve tuzunu ekleyip pilavı pişirin. Sıcakken kaşar peynir rendesi ilave ederek karıştırın. Sebzeli hindi sote ile servis yapın.

Afiyet olsun.
 
Geri
Üst