pırasa dolması

UzmaN

Yeni Üye
Üye
pırasa dolması
pırasa dolması:

  • 2 adet kalın pırasa
  • 250g kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 sivribiber
  • 1 su bardağı maydanoz
  • 1 çay bardağından daha az pirinç
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
hazırlanması:

  1. pırasaları bir parmak kalınlığında kesin. dışta üç yaprak kalana kadar içteki yaprakları çıkarın. tuzlu suda çok az haşlayın.
  2. bu arada iç malzemeyi hazırlayın. kıymayı hiç yağ eklemeden doğranmış soğan ve sivribiberle kavurun. doğranmış maydanozu, önceden ıslatılmış pirinçleri ve baharatları ekleyip karıştırın.
pırasaların içlerini hazırladığınız harçla doldurun ve yatay olarak dizin. üzerlerine parça parça margarin koyup kısık ateşte pişirin.
37343897072492c3bcfoat3.jpg


 
Geri
Üst