Pırlanta takı bakımı hakkında detaylı bilgi

M

Misafir

Forum Okuru
Pırlanta takı bakımı hakkında detaylı bilgi
saça takılan taç modelleri
Pırlanta takılar, sadece geceleri kullanılan aksesuar olmaktan çıktı. Bu yıl uzun küpeler, broşlar, saça iliştirilen mücevherler ve sağ ele takılan yüzükler, pırlanta modasının temelini oluşturuyor.

Pırlanta takılar, günlük kıyafetlerle özgür bir biçimde, günün her saatinde kullanılıyor. Zaten pırlanta artık aşık olunan erkeğin sunduğu ve kendini sevdiğine adamanın simgesi olmaktan da çıktı; moda haline geldi. Pırlanta takmanın hatası olmaz ama ünlü mücevher markası De Beers Grubu'nun satış ve pazarlama kolu DTC bünyesindeki Pırlanta Bilgi Merkezi, bu yılki ödül törenlerine kesinlikle damgasını vuracak altı pırlanta modasını belirledi. İri avize küpeler, broşlar, saça takılan mücevherler, uzun küpeler, zincirler ve sağ ele takılan yüzükler bu yılki modanın ana hatları. Pırlanta modasında da hissettiğimiz "vintage" (eski görüntülü) etkisi taşıyan klasikle modernin karışımı bir tarz da dikkat çekiyor.

1. İri avize küpeler

Avize küpelerin ortadan kalktığını düşünürken onlar daha da iri olarak geri döndü. En az üç sıra mücevherli tasarımdan oluşan ve omuza yaklaştıkça genişleyen küpeler olarak tanımlanan büyük avize pırlanta küpeler, mücevher dünyasındaki en büyük trend olmaya aday. Kırmızı halıda sık sık görmeye alışık olduğumuz avize küpeler, Jennifer Aniston, Sharon Stone ve Cate Blanchett gibi yıldızların kulaklarını süslüyor. Bu küpeler, resmi davetlerde baş döndürücü aksesuar olmalarının yanı sıra gündelik giysilerle de çok rahat kullanılabilir.

2. Broşlar

Büyükannenizin kullandığı broşlar artık geçmişte kaldı! "Vintage" ve modern tarzların bir arada uygulandığı yeni broşlar, zevkle kullanabileceğiniz ışıltı saçan mücevherler olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik artık sadece tayyörlere de takılmıyor. Pop yıldızı Beyonce Knowles elbisesinin sırtına, oyuncu Sarah Jessica Parker ise saçına taktığı pırlanta broşla kendilerine özgü tarzlarını sergiledi. Pırlanta broşu sevenler arasında Gwen Stefani de var. Stefani, Hollywood'un eski günlerini çağrıştıran, seksi ve sofistike bir tarz için zarif pırlanta broşlar kullanıyor.

3. Saçlardaki ışıltı

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da pırlanta saç tokaları, taçlar ve ışıldayan pırlanta broşlar takmak sinema dünyasında çok moda! Kullandığı pırlanta mücevherlerin sayısı ve güzelliğiyle her zaman etrafındakileri büyüleyen Jennifer Lopez, Marc Anthony ile kısa süre önce kıyılan nikahında taktığı ince işçilikli pırlanta iki saç tokasıyla yine herkesi etkiledi. Pırlanta saç tokaları, zarifliğin ve tarz sahibi olmanın göstergesi... Bizden söylemesi!

4. Uzun küpeler

Çıplak boyna doğru sallanan bir çift uzun pırlanta küpenin "şelale etkisi" muhteşem bir zarafetin simgesi. Uzun pırlanta küpeler, Hollywood'un klasik tarzını benimseyen genç yıldızlarının şık seçimleri arasında yer alıyor. Liv Tyler, düz kesimli siyah elbisesini omuza kadar inen, uzun küpeleriyle tamamlarken, Julia Roberts da kırmızı halının üzerinde göz kamaştıran pırlanta küpeleriyle yürüyenler arasında...

5. Zincirler

Boyna kat kat dolanan, zarif, sarkan bol pırlanta zincirler Hollywood'un altın çağını çağrıştıran "Vintage" bir görünüm etkisi yaratıyor. Catherine Zeta Jones, Jennifer Lopez gibi şık ve zarif yıldızlar ışıl ışıl, kat kat dolanan pırlanta zincirler takıyor.

6. Sağ el yüzükleri

Son zamanlarda pırlanta, bir kadının bağımsızlığını ve refahını simgelemeye başladı. Özellikle sağ ele takılan yüzüklerle... Jennifer Aniston, Debra Messing ve pırlanta mücevher konusunda her zaman modayı belirleyenlerden biri olan Sarah Jessica Parker gibi yıldızlar sağ ele yüzük takma konusunda öncü. Sağ ele takılan pırlanta yüzükler, çiçek biçimlerinden romantik, geometrik ya da modern tasarımlara kadar çok çeşitli seçeneklerle sunuluyor. Halle Berry ve Salma Hayek gibi modern, güçlü kadın yıldızlar, sağ ellerine taktıkları pırlanta yüzüklerle zarif, ifadeli ellerine daha da ışıltı katıyor.

Kaynak : Sabah
 
Geri
Üst