Plasentanın (Bebeğin eşi)erken ayrılması: Ablatio placenta

M

Misafir

Forum Okuru
Plasentanın (Bebeğin eşi)erken ayrılması: Ablatio placenta
Plasenta kan damarlarının ve diğer dokuların kesesi. Uterusun duvarına yapışır ve sıvı, oksijen ve besin maddelerini göbek bağı yoluyla anneden bebeğe aktarır. Plasenta ayrıca, sağlıklı bir gebelik için önemli olan hormonları da yapar. Normalde plasenta bebek doğmadan uterus duvarından ayrılmaz.


plesenta.png




Bazen, plasenta hamilelik tam süresi dolmadan uterusdan ayrılır. Plasenta tamamen ayrılırsa, bebek oksijeni, sıvıları ve besinleri almayacak ve hayatta kalması gerekecektir.Plasental ayrımın ortak semptomları vajinal kanama ve karın ağrısıdır, ancak vajinal kanama her zaman ortaya çıkmaz. Ayırmanın bulunduğu yere bağlı olarak, kanama tamamen rahimde olabilir. Kapsamlı ayrılma, düşük yapma olasılığına sahiptir.


RİSK FAKTÖRLERİ

Günde l paketten fazla sigara içimi
Alkol bağımlılığı
Kısa göbek kordonu
Hipertansiyon

TANI:

Tam kan tetkiki, trombosit sayımı
Pıhtılaşma testleri



Bir gebelik sırasında, özellikle yirmi ya da sonrasında kanama meydana geldiğinde, plasental ayrım göz önüne alınmalıdır. Teşhis için bir ultrason muayenesine ihtiyaç duyulabilir. Daha net bir resim elde etmek için transvajinal ultrason kullanılabilir. Bazı durumlarda, kesin bir teşhis koymak mümkün olmayacaktır. ultrason yeterince ayrıntılı göstermeyebilir. Erken düşük, erken gebelikte plasenta ayrılmasına bağlı olabilse de, başka birçok nedene sahip olabilir.

Vajinal kanamanın çeşitli olası sebepleri vardır. Kanamanın olası diğer nedenleri implantasyon kanaması , vajinal hasar, enfeksiyon ve ektopik hamileliktir . Kanamaların hamilelikte erken ortaya çıktığı zaman doktor, düşük yapma belirtilerini izlemek için daha yakından izlemeyi önerebilir. Sık sık yapılan ultrason muayeneleri, bebeğin nasıl büyüdüğünü ve plasenta ayrımının görülmesi durumunda plasentaya önemli hasar olup olmadığının ortaya çıkmasına yardımcı olabilir. Plasenta düzgün çalışmazsa bebeğin büyümesi gerçekleşmeyebilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sevgili takipçilerimiz ; Plasentanın (Bebeğin eşi)erken ayrılması adlı konumuz yeni bilgilerle güncellenmiştir.Plesentanın ayrılması bir bebek doğmadan önce uterusdan tamamen veya kısmen ayrıldığında ortaya çıkar. Bu ayırma, fetüsün uygun besin maddelerini ve oksijeni alamadığı anlamına gelir. Plasental uyarı hamilelik üçüncü trimesterinde sıklıkla olur. Sık görülen semptomlar vajinal kanama, kasılmalar ve karın ağrısıdır.Komplikasyonlar birçok nedenden dolayı gebeliklerde ortaya çıkabilir. Bazen bir kadının mevcut sağlık koşulları sorunlara katkıda bulunur. Bazen, hamilelik sırasında ortaya çıkan hormonal ve vücut değişiklikleri nedeniyle yeni koşullar ortaya çıkar. Gebelikte olası komplikasyonları ekarte etmek için hekim kontrolllerinizi aksatmayın.
 
Geri
Üst