Polikistik over olup hamile kalan arkadaşlar var mı?

  • Konbuyu başlatan lemanvrlk
  • Başlangıç tarihi
L

lemanvrlk

Forum Okuru
Polikistik over olup hamile kalan arkadaşlar var mı?

Polikistik over olan biri hamile kalabilir mi melek kadınlar kulubü polikistik over olan hamile kalanlar forum'da.​

Ben polikistik over olduğumu öğrendim yani adetlerim zaten çok uzun aralıklarla olurdu evlenince de hamile kalamayınca doktora gittim pko olduğumu söyledi. Peki polikistik over olup hamile kalanlar var mı? Ben de hamile kalabilecek miyim? Biraz da kilo var bu kiloları da vermek istiyorum ama pandemiden dolayı çok daha kilo aldım sanırım.
 
Merhaba
Polikistik over sendromu yumurtaları engellediği için hamilelik şansı düşük olan hastalardır. Yani yumurtaların etrafını bir yağ tabakasını sardığını düşünün ve sperm hücreleri yumurtaya yaklaşamadığı için ister istemez yumurtayı dölleyemiyor. Hamile kalma şansınız hiç yok değil şansınızı düşüren bir durum bu sadece. Fazla kilo dediniz ilgimi çekti bu durum kilo artışına ve düzensiz adete sebep olur. Kilo verdikçe inanın hamile kalacaksınız önce kilo vermeyi deneyin. Aslında polikistik over hastalarının yumurtaları çok bereketlidir aslında. Hamile kaldıklarında kalabildiklerinde çoğul bile gebelik oluşabilmekte. Ama sizin ilk işiniz kilo vermek kilo verince inanın adetiniz de düzene girecek. Polikistik over olanlar hamile kalabilirler elbette bu şartları sağladıklarında ama hala hamile kalamıyorsanız elbette tedavi seçeneklerini düşünmelisiniz.

Polikistik over hastalarını ilgilendiren bu problem hamile kalmaya engel ama öncelikle ''Polikistik over sendromu nedenleri ve tedavisi'' hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz diye düşünüyorum.

 
Geri
Üst