portakal cildi güzelleştirir marul siniri yatıştırır

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
portakal cildi güzelleştirir marul siniri yatıştırır
Portakal cildi güzelleştirir
İçeriğinde C vitamini, karbonhidrat, potasyum, folik asit ve bioflavin bulunan portakal soğuk algınlıklarına karşı doğal ilaçtır. İçinde bol miktarda C vitamini bulunduğundan organizmayı grip ve nezle gibi kış hastalıklarından, soğuk algınlıklarından korur. Kanı zehirlerden temizler. Karaciğer hastalıklarına karşı etkilidir. Bağırsakları yumuşak tutar. Bedene güç ve enerji verir. Organizmanın vitamin ve madensel tuz gereksinimini karşılar. Özellikle gelişme dönemlerinde çocuklara bol bol portakal yedirmekte yarar var. Portakal ağacı çiçekleri kaynatılarak elde edilen su; spazmı giderir, damar sertliğini ve felci önler. Portakalın kabuk esansında da aynı olumlu etkiler mevcuttur. Portakal, yapısında karoten bulunduğu ve kanı temizlediği için aynı zamanda cildi de güzelleştirir.

Marul sinirleri yatıştırır
Çeşitli mineralleri bol miktarda içeren marulun, sinirleri yatıştırıp iyi uyku verdiğini ve erkeklerde cinsel arzuyu frenlediğini belirten uzmanlar, yemekten önce salata şeklinde yenen marulun şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürdüğünü belirtti. Marulun bol idrar söktürdüğünü ve kanı pisliklerden temizlediğini vurgulayan uzmanlar, karaciğer ve dalak şişliğinin yanı sıra sarılığı da giderdiğini, kadınlarda adet dönemlerinin, zamanında ve ağrısız olmasını sağladığını bildirdi. Uzmanlar, marul suyu, yüze sürülürse ergenlik sivilcelerini giderdiğini, sürüldüğü bölgeye tazelik ve pembelik verdiğini kaydetti. Ayrıca rokanın da çeşitli esansları, P ile K vitaminlerini ve faydalı mineralleri içerdiği; karaciğerin dostu olduğu; mideyi kuvvetlendiren, kansızlığı gideren, cinsel gücü arttıran yeşillik olduğu ifade edildi. Uzmanlar, salata şeklinde yenen rokanın, mideyi çalıştırdığını, hazmı arttırdığını, iştahı açtığını, böbrekleri çalıştırdığını, idrar söktürdüğünü ve karında toplanan suyu boşalttığını belirtti



Sabah

 
Ce: portakal cildi güzelleştirir marul siniri yatıştırır

Bilgiler için ellerine sağlık. Sebze ve meyveler birçok yönden insan sağlığına zaten yararlı ve tabii özel faydalarını bilmek de daha iyi olacaktır.
 
Ce: portakal cildi güzelleştirir marul siniri yatıştırır

emeğine sağlık faydalı bilgiler
 
Geri
Üst