1. narçiçeğimm

    narçiçeğimm Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2010
    Mesajlar:
    673
    Beğenilen Mesajlar:
    283
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    Yüreğinin çarptığı yerdeyim

    Portakalın yararları

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında narçiçeğimm tarafından paylaşıldı.

    Portakal, pırıl pırıl, kokulu, leziz, göz alıcı ve şiirle dokunmuş bir simge. Hem C vitaminin yararları, hem de portakalın yararları bildiklerimizle sınırlı değildir. Kış aylarının vazgeçilmez ve en bilindik meyvesidir. Bugün elmadan sonra dünyanın en çok tüketilen meyvesi olan portakal, asırlar boyu az bulunan bu nedenle lüks lezzetler arasında yer almıştır. Hastalara şifa niyetine yedirilmiş, sofra dekorasyonunda kullanılmış, armağan olarak verilmiştir. Bakımlıyız.Com - Portakalın yararları Portakal, besin değeri yönünden zengin ve sevilen bir meyvedir. Önemli bir askorbit asit kaynağıdır. Vitamin özellikle C vitamini yönünden oldukça zengin olan portakal, soğuk algınlıklarında, nezle ve griplerde birebirdir. Genelde kabukları soyularak yenilen portakalın suyu da kendisi kadar yaygın tüketilir. Doğal haliyle içildiği gibi alkollü ve alkolsüz kokteyllerde de kullanılan meyve sularından biridir. Çok sayıda keseciklerle dolu olan kabuğundan parfüm, şeker sanayilerinde yararlanılır, serinletici içitlerin yapımında uçucu yağları çıkarılır.
    Portakal C vitamininin yanı sıra B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum da içeriyor. Lifler, organik asitler ve şeker açısından da zengin. Ve tüm bu içerdiklerinin vücudumuza çeşitli yararları var.
    Portakal, kanseri önlemeden,kanı temizlemesinden karaciğeri çalıştırmaya, cildi güzelleştirmeye,anormal doğumları önlemeye kadar pek çok şeye iyi gelir.
    Aynı zamanda,içerdiği potasyum, cildin kuruyup kırışıklıkların oluşmasını da önler, Çocukların hastalıklardan korunması ve fiziksel gelişiminin tam sağlanması için gerekli olan cevherler dolu bir meyvedir.
    Çiğ haliyle tüketilmesinin yanısıra reçeli , konservesi yapılan portakal günümüz mutfaklarında çokça kullanılan bir lezzet halini almıştır. Pasta, tatlı , reçel yapımında kullanılan portakal, özellikle Fransız mutfağında ve kümes hayvanlarıyla pişen yemeklerde çokça tercih ediliyor.
    Bol C vitamini ile kış aylarında soğuk algınlığı, grip ve benzeri hastalıklarda vücudun koruma gücünü arttırır.
    Portakalda mevcut B vitamini ve bol fosfor bulunur. Sinir siteminin kuvvetlenmesini ve iyi çalışmasını sağlar.
    Sinir zafiyetini giderir, bedeni ve bilhassa ruhi sıkıntıyı, yorgunluğu geçirir.
    Kanı durultur, hasta ve çocukların kansızlığını giderir.
    Karaciğeri, çalıştırır ve safra ifrazatının arttırır.
    Mide rahatsızlıkları olanlar portakal yememeli veya çok az ve tatlı olanları yemelidir.
    Yenilecek portakallar tadı olgunlaşmış olmalıdır. Kesilen veya sıkılan portakallar fazla bekletilmeden yenmelidir.
     
Portakalın yararları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. portakal

    portakal

    (Apfelsine / Orange / Apfelsinenbaum / Orangenbaum / Orangem) Turunçgillerden bir meyve. Akdeniz çevresinde ve sicaklik ortalamasi 23° ilâ -3°C arasinda olan yerlerde yetisen agaçlardir. Bu agaçlarin meyveleri portakal adini alir. Portakal meyveleri tam yuvarlak veya yumurta seklindedir. Kabuklari sarimsi turuncu renkte, hos kokulu ve suyu mayhos tatlidir. Portakal agaci genellikle 2-3 m...
  2. Portakal Yağı Faydaları ve Kullanımı

    Portakal Yağı Faydaları ve Kullanımı

    portakal yağı nasıl kullanılır portakal yağı faydaları kullanımı yağının faydaları ve kullanımı Mide rahatsızlıklarını geçirmeye. hazmı kolaylaştırmaya, ateş düşürmeye ve romatizmada kullanılabilir. Cildin güzel olmasını sağlar. Yara ve yarıkların tedavisinde kullanılır. Cildi sıkılaştırmaya, sivilce ve akneleri kurutmaya Tonik olarak kullanılabilir, Pastalara esans olarak katılabilir. Kan...
  3. Portakal kabuğunun faydaları

    Portakal kabuğunun faydaları

    portakal kabuğunun faydaları portakal kabuğu, faydaları, faydası, yağı, nasıl kullanılır İçerdiği zengin C vitamini sayesinde, gribal enfeksiyonlara oldukça etkili olan portakalın kabuğuda çok faydalı Melek'lerim. Özellikle portakal kabuğu yağı, cilde çok çok iyi geliyor:) Portakal Kabuğu Faydaları Nelerdir? Portakal kabuğu yüzde 5 oranında minarel tuzlar, organik asitler, yüzde 5-8...
  4. Portakal Yağının Kullanımı ve Faydaları

    Portakal Yağının Kullanımı ve Faydaları

    portakal yağı nasıl kullanılır portakal yağı nerelerde kullanılır portakal yağının yararları Portakal yağının özellikleri, faydaları ve kullanımı hakkında sizleri kısaca bilgilendirmek istiyoruz melekler :) Sakinleştiricidir. Cilde canlılık verir. Dişetlerini güçlendirir. Tonik olarak kullanılır. Kan dolaşımını düzenler. Sivilce ve akneleri giderir. Mide rahatsızlıklarını geçirir....
  5. Portakal Kabuğunun Faydalarını Biliyor musunuz?

    Portakal Kabuğunun Faydalarını Biliyor musunuz?

    portakal kabuğu, portakal kabuğunun faydaları, portakal kabuğunun yararları Sevgili melekler, mevsimin en güzel meyvelerinden birisi olan portakalın kabuğunun bile nice faydaları bulunuyor. Bol miktarda c vitamini içeren portakalın kabuğunda bakalım ne faydalar gizliymiş... -portakal kabuğu UV ışınlarının düşmanıdır. -1 çay kaşığı portakal kabuğu yemek deri kanserine % 30 oranında...

Sayfayı Paylaş