Etiketler:
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.171
    Beğenilen Mesajlar:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Portakallı havuç çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.








    [​IMG]


    Malzemeler:

    4 havuç
    1 patates
    1 soğan
    5 su bardağı su
    100 ml portakal suyu
    25 gr tereyağı
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:

    *Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eriterek sebzeleri 5 dakika soteleyin. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte 20 dakika pişirin.

    *Yumuşayan sebzeleri blender’dan geçirip kalan suyu ekleyin. Portakal suyu, tuz ve karabiberi çorbaya ilave edip 10 dakika kaynatın. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.

     
  2. bilyana

    bilyana Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Eylül 2009
    Mesajlar:
    242
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    güzel ve sağlıklı deneyeceğim
     
Portakallı havuç çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. havuç çorbası!

    havuç çorbası!

    6 Su bardağı etsuyu 3 Adet büyük boy havuç 3 Çorba kaşığı sıvıyağ 2 Kahve fincanı un 2 Adet yumurta sarısı 1 Su bardağı su 2 Su bardağı süt Yeterince tuz Hazırlanışı Havuçları ince doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe öldürün. Sonra 1 su bardağı suda haşlayın ve iyice yumuşak bir hale getirin. Süzgeçten geçirip, püre haline getirin. Bir tencerede 6 su bardağı etsuyu,...
  2. portakallı ve havuçlu kek

    portakallı ve havuçlu kek

    3 yumurta yarım su bardağı sıvı yağ yarım su bardağı portakal suyu 2 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 portakal kabuğunun rendesi 1 büyük havuç, rendelenmiş fındık veya antep fıstığı (ben ceviz ekledim) 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu not: eğer küçük çocuğunuz varsa portakal kabuğu eklemeden de deneyebilirsiniz. pudingli kek malzemeleri: 3 yumurta yarım su bardağı sıvı...
  3. Havuç

    Havuç

    Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  4. Patatesli Havuçlu İrmik Çorbası

    Patatesli Havuçlu İrmik Çorbası

    Kullanılacak Malzemeler 3 su bardağı su Birkaç dal maydonoz 1 orta boy havuç 1 orta boy patates 1 çay kaşığı irmik Hazırlanma Şekli Yapımı oldukça kolay ve bebeğinizin afiyetle yiyeceği bir başlangıç çorbası. bütün sebzelri ufak ufak doğrayıp suyun içinde iyice haşlayın.Sebzeler iyice pişince içine irmiği atıp 5 dk. daha pişirin.Ocaktan alıp blendırla ezin.Kıvamı katı olursa kaynamış su...
  5. Havuç Çorbası

    Havuç Çorbası

    Havuç ÇorbasıMalzemeler; 2 adet havuç (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 4 su bardağı su Tuz, karabiber Zeytinyağı, maydanoz Yapılışı; Tencerenize zeytinyağını ve rendelenmiş havucu koyarak soteleyin. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Tencereye önce sütü sonra suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi koyun kaynatın. Piştikten sonra maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…...

Sayfayı Paylaş