1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Portakallı kereviz

    Konu, 'Zeytinyağlı Yemek Tarifleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    zeytinyağlı kereviz, portakallı kereviz, nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz
    < Konu Resmi..>


    Sevgili melekler,
    Pek çok zeytinyağlıda olduğu gibi kerevize de portakal suyu çok yakışıyor,lezzet veriyor.Zeytinyağlı kereviz ,sebzeler sırayla kavrularak yapıldığı gibi çiğden pişirilerek te çok güzel oluyor.Ben çiğden yapmayı tercih ediyorum.Yalnız unutmayın ki sebze miktarlarını keyfinize göre ayarlayabilirsiniz..Buyrun..

    Malzemeler,
    2 Kereviz

    2 havuç 2 patates
    1 kavanoz haşlanmış bezelye (taze varsa daha iyi)
    2 kuru soğan
    Zeytinyağı
    Portakal suyu
    Şeker
    Tuz
    Birkaç diş sarımsak
    Piştikten sonra üstüne doğramak için kereviz yaprakları ya da dereotu

    Kerevizleri soyar soymaz limonlu suya atın ve hafifçe limonla ovun.Diğer sebzeleri de doğrayıp,tüm malzemeyi tencereye yayın ve çok kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin..

    Afiyet olsun...:tik:



     
Portakallı kereviz konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kereviz sakinleştirir

    kereviz sakinleştirir

    Akdeniz mutfağının önemli lezzetlerinden kereviz, içerdiği maddeler sayesinde sinirliliği önlüyor. B vitamini, demir ve kireç yönünden zengin olan kereviz, şeker, yüksek tansiyon ve romatizma hastalıklarına da iyi geliyor…Akdeniz mutfağının önemli yiyecekleri arasında yer alan kerevizin, içerdiği maddeler sayesinde insanları sinirlilik halinden uzak tuttuğu bildirildi. Salatası, çorbası,...
  2. Portakallı Pilav

    Portakallı Pilav

    Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 2.5 su bardağı su 1 su bardağı taze portakal suyu 2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu 1 çay bardağı kuru üzüm 40 gr tereyağı Tuz Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuru üzümleri yıkayıp süzün. * Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Portakal suyu, su, üzüm ve tuz...
  3. Portakallı Biscotti

    Portakallı Biscotti

    portakallı, biscotti, tarifi, malzemeleri, selanik gevreği, yapılışı hakkında herşey burada Çok güzel görünen bu biscottilerime bakın.. Bilmeyenler için ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum biscotti İtalyanca çifte kavrulmuş, iki kere fırınlanmış anlamına geliyor. Selanik Gevreği olarak da bilinen bu güzel lezzeti kendime göre bir doğaçlama yaparak ve kış mevsimine de yakışacağını...
  4. Portakallı Kereviz Tarifi Resimli

    Portakallı Kereviz Tarifi Resimli

    Portakallı Kereviz Tarifi Resimli - Selam kızlar sizden acil olarak Portakallı Kereviz Tarifi istiyorum.
  5. Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi

    Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi

    Portakallı Kereviz Yapılışı, Portakallı Kereviz Tarifi Kışın en sağlıklı ve lezzetli yemeklerinden biri olan portakallı kereviz tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz melekler :) Malzemeler 2 adet kereviz(yapraklarını atmayın) 1 adet büyük soğan 1 adet havuç 6-7 adet portakal 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 kahve fincanı kadar zeytin yağı Hazırlanışı Tencereye yağ ay...

Sayfayı Paylaş