Pratik Meze Tarifleri

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Pratik Meze Tarifleri
meze tarifleri mezeler tarifleri meze iftarlık mezeler
pratik meze, tarifleri, nasıl yapılır, nasıl hazırlanır hakkında detaylı bilgiler arkadaşlar


meze-289.jpg




Herkesin çabucak yapabileceği birbirinden kolay meze tarifleri melekler


Keçi Peynirli Domates
Malzemeler:
2 domates
150 gr biberli keçi peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Süslemek için: Maydanoz
Hazırlanışı: Domatesleri yıkayıp kurulayın. Enlemesine 2 cm kalınlığında dilimleyin. Zeytinyağına tuzu ilave edip, domates dilimlerinin üzerine sürün. Fırın ızgarasında önlü arkalı hafifçe pişirin. Biberli keçi peynirini dilimleyin. Domatesleri fırından çıkarın, peynirleri domates dilimlerinin üzerine paylaştırın. Tekrar fırına sürün. Peynirler, kenarlardan hafif kızarıncaya kadar pişirin. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

İspanyol Usulü Patates
Malzemeler:
700 gr taze patates
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş doğranmış sarımsak
Yarım çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 salçalık kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı: Taze patatesleri iyice yıkadıktan sonra tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patateslerin suyunu süzüp ortadan ikiye bölün. Teflon tavada zeytinyağını iyice ısıtın. Patatesleri tavaya alıp, sık sık çevirerek renkleri altın sarısı olana kadar kızartın. Bir kaseye kabuklarını soyduğunuz sarımsakları rendeleyin. Üzerine pul biber, kırmızı toz biber, kimyon ve elma sirkesi ekleyip karıştırın. Kırmızı biberi 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Hazırladığınız sirkeli karışım ile kırmızı biberleri, kızarmış olan patateslerin üzerine ilave ederek, 3 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Marine Edilmiş Peynir
Malzemeler:
150 gr eski kaşar peyniri
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tane karabiber
1 diş sarımsak
3 dal taze kekik
Hazırlanışı: Kaşar peyniri kare şeklinde doğrayıp, küçük bir kaseye alın. Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.Yağ, sirke, karabiber taneleri ve kekik yapraklarıyla karıştırıp peynirlerin üzerine aktarın. Üzerini mutlak folyosu ile kapatarak, 3 gün buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Cezayir Usulü Havuç
Malzemeler:
500 gr havuç
1 diş sarımsak
1 çorba kasığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 çay bardağı su
Tuz
Sosu için:
Yarım limonun suyu
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Süslemek için: Maydanoz
Hazırlanışı: Havuçların kabuklarını soyun. 1 cm kalınlığında verev olarak dilimleyin. Sarımsağı rendeleyip, zeytinyağı ve havuçlarla birlikte tavaya alın. Orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Üzerine suyu ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyunu iyice çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sosu için küçük bir kasede limon suyu, kimyon, tuz, zeytinyağı ve kırmızı toz biberi karıştırıp havuçların üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın

Pideli Babagannus
Malzemeler:
500 gr havuç
1 diş sarımsak
1 çorba kasığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 çay bardağı su
Tuz
Sosu için:
Yarım limonun suyu
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Süslemek için: Maydanoz
Hazırlanışı: Havuçların kabuklarını soyun. 1 cm kalınlığında verev olarak dilimleyin. Sarımsağı rendeleyip, zeytinyağı ve havuçlarla birlikte tavaya alın. Orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Üzerine suyu ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyunu iyice çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sosu için küçük bir kasede limon suyu, kimyon, tuz, zeytinyağı ve kırmızı toz biberi karıştırıp havuçların üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

Peynirli Pirinç Topları
Malzemeler:
Yarım maydanoz
650 gr pirinç
200 gr kaşar peyniri
2 yumurta
1,5 su bardağı galeta unu
Tuz
Kızartmak için: Ayçiçeği yağı
Hazırlanışı: Pirinçleri üzerini geçecek miktarda su ile birlikte bir tencereye aktarın. Tuz ekleyin. Pirinçleri yumuşayıncaya kadar pişirip, suyunu süzün. Maydanozu ince kıyıp, pirince ilave edin. Pirinçler sıkılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin. Peynirleri küp şeklinde kesin. Pirinçten küçük parçalar alıp, elinizde yuvarlayın, içlerine birer peynir küpü yerleştirip, pirinçleri köfte gibi yuvarlayarak top şekli verin. Yumurtaları bir kasede çırpın. Pirinçli topları önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını derin bir kızartma tenceresinde kızdırın. Pirinç toplarını altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak, fazla yağını süzdürün. Sıcak servis yapın

Peynirli Biber
Malzemeler:
12 küçük sivri biber
100 gr beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı: Sivri biberleri yıkayıp kurulayın. Fırının ızgara bölümünde hafifçe pişirin. Soğuduktan sonra biberleri, saplarının hemen altından uzunlamasına kesin. Bir çay kaşığı yardımıyla içindeki çekirdekleri temizleyin. Beyaz peyniri çatalla ezerek, sivri biberlerin içlerine paylaştırın, üzerine pul biber serperek, servis yapın.
 
Geri
Üst