profiterol

çılgınım

Yeni Üye
Üye
profiterol
HAMURU İÇİN
1 su bardağı su
125 gr margarin
1 su bardağı un
4 adet yumurta

İÇ KREMASI İÇİN
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya

ÜSTÜNÜN ÇİKOLATALI SOSU İÇİN
125 gr margarin
3,5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 yumurta

HAMURU
1 su bardağı suyu bir tencereye koyun içerisine 125 gr yağı ilave edip normal ateşte karıştırarak eritin.yağ eridikten sonra 1 su bardağı unu ekleyin ve devamlı olarak kısık ateşte 5-6 dk durmadan karıştırın (devamlı karıştırmak çok önemli) daha sonra oluşan hamuru ateşten alın ve soğumaya bırakın, soğuyunca yumurtaları teker teker içine kırıp bir kaşıkla çırparak yedirin (her yumurtayı kırın çırpın ve daha sonra diğer yumurtayı ekleyin) hamurumuz hazır, yağladığımız fırın tepsisine elde ettiimiz hamurudan bir kaşık yrdımıyla ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yerleştirelim (bu işlemi yaparken bir su bardağına su koyup kaşığa her hamur alışından önce kaşığı ıslatırsak dha rahat edersiniz, hamur kaşığa yapışmaz) 5 dk önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında önce 15 dk sonra 120derecelik ısıda 10-12 dk pişirin ve asla pişme esnasında fırınınızı açmayın...

İÇ KREMASI
Unu, şekeri,sütü normal ateşte pişirin piştikten sonra 1 paket vanilya ekleyin soğumaya bırakın

ÜST ÇİKOLATA SOSU

125 gr mrgarini eritin biraz soğusun bekleyin daha sonra şekeri,kakaoyu ve yumurtaları koyun hepsini mikserle iyice çırpın.

-Hamurun doldurulma işi-
hamurlar soğuyunca ortalarından bıçakla (bir uçları sağlam kalacak şekilde ) kes içinin kremasını bir çay kaşığı yardımı ile doldur servis tabağına al üzerinede çikolatalı sosu dök
 
Geri
Üst