Ramazan Pilavı Tarifi Resimli Yapılışı Size Özel

M

Misafir

Forum Okuru
Ramazan Pilavı Tarifi Resimli Yapılışı Size Özel
Ramazan Pilavı Tarifi
Ramazan Pilavı Nasıl Yapılır

Ramazan Ayı'nın gelmesiyle birlikte, iftar sofralarını lezzetlendirecek bir çok ramazan yemekleri tarifleri ve ramazan tatlı tarifleri aktarmıştık Melek'ler. Şimdi ise yine iftar sofralarını lezzeti ile coşturacak ramazan pilavı tarifi paylaşıyoruz:)


ramazan_pilavi_tarifi-1b.jpg


Malzemeler:

1 Su Bardağı Nohut
2 Su Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı
5 Su Bardağı Su
Yarım Kg. Dana Kuşbaşı
1 Adet Kuru Soğan
1 Su Bardağı Erişte
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz

Yapılışı:

Bir gün önceden ıslatılan nohutlar, haşlanır ve bir kenarda bekletilir. Etin üzerine ince kıyılmış soğan biraz tuz ve 5 su bardağı su eklenir ve pişirilir.
tereyağı konan tencereye erişte atılır, pembeleşene dek kavrulur. Üzerine pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur.

Daha sonra üzerine nohut, suyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir. kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirilir. Yarım saat dinlendirilir. Servis edilir
 
Geri
Üst