Etiketler:
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.401
    Beğenilen Mesajlar:
    58
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    ramazan pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    Doyurucu ve tok tutma özelliğinden dolayı bu ismi almış pilav

    Malzemeler




    Yarım kg. dana kuşbaşı

    1 adet kuru soğan
    1 su bardağı erişte
    1 su bardağı nohut
    2 su bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı ayçiçeği yağı
    5 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1,5 tatlı kaşığı tuz



    Yapılışı
    # Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Etin üzerine ince kıyılmış soğan az tuz ve 5 su bardağı su eklenir, tencerede ya da düdüklü tencerede pişirilir.
    # Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı konur. Isınınca erişte atılır, pembeleşene dek kavrulur.
    # Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur.
    # Daha sonra üzerine nohut, soyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır.
    # Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır 10 dakika daha pişirilir. Tencere ile kapak arasına kağıt havlu kapatılır, ateş söndürülür, yarım saat dinlendirilir.
    # Süre sonunda pilav geniş dişli bir çatalla pirinçler zedelenmeden karıştırılır.
    # Servise sunulur.

    Not: Ramazan pilavının içerdiği erişte nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Sahurda tüketilmesi tavsiye edilir.
     
  2. zaga

    zaga Üye Üye

    Kayıt:
    18 Şubat 2008
    Mesajlar:
    750
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    çok doyurucuya benziyor,bunu yersek çok şişeriz ya
     
ramazan pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Sehzade Pİlavi

    Sehzade Pİlavi

    ŞEHZADE PİLAVI Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pirinç 3 su bardağı Su 2 yemek kaşığı Antep Fıstığı 2 yemek kaşığı Badem 2 yemek kaşığı Kuru Üzüm 1 çay kaşığı Tarçın 1 çay kaşığı Limon Suyu 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 yemek kaşığı Sıvı Yağ Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin....
  2. Fırında tavuklu pilav

    Fırında tavuklu pilav

    fırında tavuklu pilav firinda tavuklu pilav fırında tarifi tavuk Fırında tavuklu pilav malzemeler.. 2 subardağı pirinç(10 dk sıcak suyla ve tuzla ıslatılmış sonra yıkanmış) 3 kaşık arpa şehriye 4 adet tavuk butu (küçük parçalara ayrılmış) 1adet sogan(incecik doğramış) 1 adet domates(kabuğu soyulmuş küp doğranmış) 2 kaşık tereyağı 4 kaşık sıvı yağ tuz karabiber kimyon 1.5bardak tavuk suyu 1...
  3. Zereshk Pilavı

    Zereshk Pilavı

    Malzemeler : 1 adet tavuk budu Kızartmak için: Sıvı yağ Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı zereshk 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı yağ Yapılışı : Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı...
  4. Ramazana Özel Kazankebabı  pilav menüsü

    Ramazana Özel Kazankebabı pilav menüsü

    iftar ramazan menüleri kategorisi altındaki tarifler ramazan menüleri kategorisi altındaki tarifler tarifleri pratik ramazan yemekleri, iftar menüsü, iftar yemekleri, kazankebabı, irmik tatlısı, iftar tatlıları hakkında genel bilgiler Evet sevgili melekler 11 ayın sultanı ramazan geldii iftara ne pişirsemm diye düşünmeye başladık şimdidenn işte size çok güzel bir urfa yemek tarifi...
  5. Ramazan Pilavı Tarifi Resimli Yapılışı Size Özel

    Ramazan Pilavı Tarifi Resimli Yapılışı Size Özel

    Ramazan Pilavı Tarifi Ramazan Pilavı Nasıl Yapılır Ramazan Ayı'nın gelmesiyle birlikte, iftar sofralarını lezzetlendirecek bir çok ramazan yemekleri tarifleri ve ramazan tatlı tarifleri aktarmıştık Melek'ler. Şimdi ise yine iftar sofralarını lezzeti ile coşturacak ramazan pilavı tarifi paylaşıyoruz:) Malzemeler: 1 Su Bardağı Nohut 2 Su Bardağı Pirinç 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çay...

Sayfayı Paylaş