Ramazana Özel Kazankebabı pilav menüsü
iftar ramazan menüleri kategorisi altındaki tarifler ramazan menüleri kategorisi altındaki tarifler tarifleri pratik
ramazan yemekleri, iftar menüsü, iftar yemekleri, kazankebabı, irmik tatlısı, iftar tatlıları hakkında genel bilgiler
Evet sevgili melekler 11 ayın sultanı ramazan geldii iftara ne pişirsemm diye düşünmeye başladık şimdidenn
işte size çok güzel bir urfa yemek tarifi "Kazan Kebabı" yöresel ismi "Beli Kırık" bakalım beğenecekmisiniz arkadaşlarım
Ramazan Menüsü 1
mercimek çorbası
kazan kebabı
şehriyeli pirinç pilavı
cacık
irmik helvası
Kazan Kebabı
Malzemeler
5 tane orta boy patlıcan
yarım kilo kıyma
2 orta boy kuru soğan
3 orta boy domates
4 tane sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, su
Yapılışı
önce patlıcanları alacalı soyalım ( pijama şeklinde ) daha sonra domatesleri soğanı ve biberleri ince ince doğrayalım bir kaba alalım
üstüne kıyma eti salçaları baharatları ekliyip yoğuralımm iyice
patlıcanları enine 1 parmak kalınlığında koparmadan bütün halde keselim ve içlerine hazırladığımız kıymalı harçdan dolduralım
daha sonra patlıcanları dikkatlice derin bir tencereye yerleştirelim ve üzerine domates dilimleri koyarak 1 buçuk bardak su ve biraz tuz ekliyelim sonra ocağa koyalım
patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim ara ara kontrol edelim pişince ocakta alıp biraz dinlendirdikten sonra şehriyeli pirinç pilavı ve buz gibi cacıkla servis yapalımm
Afiyet Olsun
Peynirli İrmik Helvası
Malzemeler
yarım kilo irmik
tuzsuz peynir (urfa peyniri )
3 bardak şeker
2 bardak su
yarım paket margarin
Yapılışı
öncelikle helvamızın şerbnetini hazırlayalım tencereye şekeri ve suyu alalım ocağa koyalım 20 dakika kadar kaynatalım ocaktan indirmeye az kala içine bir dilim limon atalım ve şerbeti soğumaya bırakalım
daha sonra tavaya yağı koyalım irmiği de ekleyip iyice kavurmaya başlayalım
irmik esmerleştikten sonra içine şerbetimizi dökelim kısım ateşte karıştıralım 5 dakika sonra içine dilimlenmiş peynirlerimizi atalım ve pişirmeye devam edelim şerbetini çekene kadar ve peynirleri eriyene kadar
şerbetini çekip peynirleri eridikten sonra ocaktan alalım ve dinlendirelim ılık servis yapalımm
Afiyet Olsun
ramazan yemekleri, iftar menüsü, iftar yemekleri, kazankebabı, irmik tatlısı, iftar tatlıları hakkında genel bilgiler
Evet sevgili melekler 11 ayın sultanı ramazan geldii iftara ne pişirsemm diye düşünmeye başladık şimdidenn
işte size çok güzel bir urfa yemek tarifi "Kazan Kebabı" yöresel ismi "Beli Kırık" bakalım beğenecekmisiniz arkadaşlarım
Ramazan Menüsü 1
mercimek çorbası
kazan kebabı
şehriyeli pirinç pilavı
cacık
irmik helvası
Kazan Kebabı
Malzemeler
5 tane orta boy patlıcan
yarım kilo kıyma
2 orta boy kuru soğan
3 orta boy domates
4 tane sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, su
Yapılışı
önce patlıcanları alacalı soyalım ( pijama şeklinde ) daha sonra domatesleri soğanı ve biberleri ince ince doğrayalım bir kaba alalım
üstüne kıyma eti salçaları baharatları ekliyip yoğuralımm iyice
patlıcanları enine 1 parmak kalınlığında koparmadan bütün halde keselim ve içlerine hazırladığımız kıymalı harçdan dolduralım
daha sonra patlıcanları dikkatlice derin bir tencereye yerleştirelim ve üzerine domates dilimleri koyarak 1 buçuk bardak su ve biraz tuz ekliyelim sonra ocağa koyalım
patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim ara ara kontrol edelim pişince ocakta alıp biraz dinlendirdikten sonra şehriyeli pirinç pilavı ve buz gibi cacıkla servis yapalımm
Afiyet Olsun
Peynirli İrmik Helvası
Malzemeler
yarım kilo irmik
tuzsuz peynir (urfa peyniri )
3 bardak şeker
2 bardak su
yarım paket margarin
Yapılışı
öncelikle helvamızın şerbnetini hazırlayalım tencereye şekeri ve suyu alalım ocağa koyalım 20 dakika kadar kaynatalım ocaktan indirmeye az kala içine bir dilim limon atalım ve şerbeti soğumaya bırakalım
daha sonra tavaya yağı koyalım irmiği de ekleyip iyice kavurmaya başlayalım
irmik esmerleştikten sonra içine şerbetimizi dökelim kısım ateşte karıştıralım 5 dakika sonra içine dilimlenmiş peynirlerimizi atalım ve pişirmeye devam edelim şerbetini çekene kadar ve peynirleri eriyene kadar
şerbetini çekip peynirleri eridikten sonra ocaktan alalım ve dinlendirelim ılık servis yapalımm
Afiyet Olsun
Son düzenleme: