Ramaza'nın yıldızı Güllaç tarifi

Uzman SühaN

Administrator
Ramaza'nın yıldızı Güllaç tarifi
Güllaç ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri.Nişastadan yapılan ince yufka halinde olan ve yapılışı pratik olan güllaç, hafif olmasından ötürü en çok tercih edilen tatlılardan.Hazmı kolay olan Türk tatlarından biri olan güllacın tarifini sizlerle paylaşıcaz.Öncesi diyabet hastaları için , Diyabetik Güllaç Tarifi ni incelemnizi öneriyoruz.Malum ramazan da kendini zorlayıp oruç tutan diyabet hastalarımız var onları unutmak olmaz.


2016 Ramazan ayı yaz dönemine yine denk geldi.Günler uzun kan şekerimiz düşüyor .Bunun yanı sıra enerji ihtiyacımız artıyor.Uzun süre aç kalmak bir takım sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğinden dengeli ve besleyici besinlerle sahur ve iftar yapmak gerekiyor.İftar saati yemek sonrası hepimizin canı hemen tatlı çeker .Boş şerbetli hamur tatlıları kilo yapabilir.Bu yüzden mevsim meyvelerinden ve sütlü tatlılardan tercih etmek gerekiyor.Ramazanın yıldızı ,osmanlı menüsünün olmazsa olmazı güllacı gerek hafif olmasından gerekse kalorisinin düşük olmasından ötürü tüketmeniz konusunda tavsiyede bulunuyorum.Güllacı bayramda konuklarınızada ikram edebilirsiniz.Yapılışı oldukça basit olan lezzetli güllacımızın tarifini sizlerle paylaşıyorum.


güllaç tarifi.jpg







Güllaç Nasıl Yapılır?

Malzemeler

10 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
Çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)
Üzeri için:

File Fıstık
Ceviz
Nar tanesi

Süt, şeker tencereye alarak ısıtın, şekerler tamamen erisin. Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim. Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. Tatlıyı buz dolabında muhafaza edinizin. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.
 
Merhaba sayın feraceli ;Yorumlarınız için çok teşekkür ederiz.Dilerseniz sitemize üye olabilirsiniz.Sizi aramız da görmek isteriz.Sevgiler..
 
Geri
Üst